Kórházba kellett szállítani! Halálos trópusi lázzal ágynak esett Rihanna apja
Rihanna édesapja, Ronald Fenty a szúnyogok által terjesztett dengue-láz vírusával fertőződött meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A barbadosi szépség, Rihanna mostanában legújabb lemeze, vadóc viselkedése és provokatív fellépőruhái miatt kerül a reflektorfénybe, családjáról alig hallani.

Az édesapa, Ronald Fenty
A sztárnak Robyn Rihanna Fenty az eredeti neve

Egy szomorú apropó kapcsán azonban a héten az énekesnő édesapjáról szóltak a hírek, aki igen veszélyes, trópusi lázzal került kórházba.

Együtt töltötték a vakációt

A Barbadoson élő, 57 éves Ronald Fenty pár nappal azután esett ágynak, hogy világhírű lánya nála járt egy rövid családi látogatáson. Az énekesnő valóban a karibi szigeten vakációzott, sorra érkeztek is a fotók féktelen partizással és fürdőzéssel egybekötött, önfeledt nyaralásáról.

Rihanna már visszautazott az Államokba, de egy napra rá telefonon értesült róla, hogy apját dengue-lázzal kezelik a helyi Queen Elizabeth Hospitalban. Az évente több ezer ember halálát okozó vírusos láz azonnal ledöntötte lábáról a családfőt - aki egyébként hat gyermek édesapja.

A dengue-láz - más néven dengi-láz vagy csontöréses láz - egy fertőző betegség, melyet vírus okoz. A kórt egy, a trópusi területeken elterjedt szúnyogfaj terjeszti, így Közép-Amerika, Dél-Amerika, Ázsia, az indiai szubkontinens, Afrika és Óceánia országaiban is felbukkanhat.

Halállal is végződhet ez a fajta trópusi láz

A szúnyogcsípéssel kezdődő fertőzés tünetei hirtelen törnek rá a betegre, szinte azonnal magas láz, fejfájás, ízületi, izom- és csontfájdalom jelentkezik. Időnként halvány kiütések is megjelennek a bőrön, sőt, a fehérvérsejtszám is csökkenhet.

Ismételt fertőzésnél a szövődmények még súlyosabbak lehetnek, súlyos gyomor-bélrendszeri és bőrvérzés is felléphet. A kór ezen fajtája gyakran halálos kimenetelű, mivel a dengue-láz ellen a mai napig nem létezik vakcina. A szakemberek szerint a leghatásosabb fegyver a szúnyogirtás és a mocsarak lecsapolása, a fertőzést követően pedig az erős lázcsillapítás és az ágynyugalom.

Az r'n'b szupersztár végig tartotta a kapcsolatot édesapjával és féltestvérével, Kandyval, szerencsére az apa hamar túljutott a kritikus időszakon. Fenty a hírek szerint már otthon lábadozik, de Rihanna még mindig aggódik az egészsége miatt, a férfi ugyanis ruhakereskedő, és heti hat napot a boltjában dolgozik.

Fenty a sajtó útján azt üzente, már jól van, sőt, tervei szerint a munkához is visszatér, hiszen szeret dolgozni, anélkül unatkozna. Apa és lánya közt egyébként Fenty drogfüggősége miatt korábban nem volt felhőtlen a viszony, de a férfi jó ideje tiszta, és családjával is rendezte kapcsolatát.

Ezt is szeretjük