Összeomlott a légzése! Azonnal kórházba szállították a filmest
Azonnal kórházba kellett szállítani Richard Glatzert, az Oscar-díjra jelölt Still Alice rendezőjét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Összeomlott a légzése, ezért azonnal kórházba szállították a Still Alice író-rendezőjét, Richard Glatzert.

A hírt a rendező férje, és a film társalkotója, Wash Westmoreland közölte a rajongókkal a Facebookon. Mint írta, valószínűleg az Oscar-gálát is a kórházban fogják nézni, a Still Alice-t több kategóriában is jelölték a díjra.

Átérezte a főszereplő helyzetét

- Nem lesz annyira csillogó, de sehogy máshogy nem akarom, csak Richard mellett. Az a fontos, hogy ő legalább életben legyen - mondta Westmoreland.

Glatzer és Westmoreland 2013-ban házasodtak össze, miután a rendezőnél ALS-t diagnosztizáltak. A 63 éves férfi állapota a Still Alice írása közben rohamosan romlott, a forgatás közben már csak segítséggel tudott kommunikálni is. Mégis gördülékenyen ment a munka.

A rendező elmondta, teljes mértékig át tudta érezni a főszereplő, Alice helyzetét, aki egyetemi professzor és rájön, hogy Alzheimer-kórral küzd. Az ő életét is szép lassan vette el a betegség, ahogy ő is fokozatosan épült le. Interjút már csak úgy tud adni, hogy a lábujjaival gépel egy tableten.

- Igen, az ujjammal írok, mert ez nagyon fontos a számomra. Ha ilyen betegséggel küzdesz, egyszerűen kell, hogy azt érezd, még fontos vagy. Ironikus, hogy az én leromlott állapotomban pont egy ilyen filmet akartam csinálni, de ez minden, amire valaha vágytam - mondta.

Az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) avagy Lou Gehrig-betegség a motoneuron-betegségek (MND) leggyakoribb fajtája, amikor a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegség kiváltó oka nem ismert és nem gyógyítható. Ma a legismertebb ALS beteg Stephen Hawking fizikus, aki a mai orvostudomány ismeretei szerint a leghosszabb ideje él együtt e betegségével.

Bár kevesen emlékeznek már az alapokra, de a jegesvödrös kihívás is az ALS-betegek támogatására indult útra.

Ezt is szeretjük