Pedofília és emberkereskedelem: R. Kellyt súlyos vádak miatt zárták börtönbe
R. Kellyt korábban szexuális erőszakkal is vádolták - jelenleg is folyik a nyomozás.

r-kelly-pedofilia-borton-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Chicagó-i otthona környékén elfogták és letartóztatták R. Kellyt, akit súlyos vádakkal illettek: pedofília, nemi erőszak és emberkereskedelem miatt zajlik ellene nyomozás.

Börtönbe zárták R. Kellyt

Kutyasétáltatás közben fogták körbe a rendőrök a Grammy-díjas énekest, és bilincsben szállították be az őrsre. Múlt hónapban már bíróság elé állították, ugyanis 11 nő állította, hogy szexuális erőszakot követett el rajtuk a sztár, azonban ő tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az egyik vádlója ráadásul 14 éves volt a nemi erőszak idején - a kierőszakolt aktusról pedig állítólag még felvétel is készült, amit bemutattak a bíróságon. Az elmúlt évben összesen 21 nő vádolta meg a sztárt, közülük három kiskorú volt a zaklatás idején.

Egy hatrészes dokumentumfilm-sorozat is készült róla Surviving R. Kelly - azaz Túlélni R. Kellyt - címmel, melyben megszólaltak az áldozatai, a családjaik és azok a zenészek is, akik már többször felszólaltak R. Kelly viselkedése ellen. A filmben Chance the Rapper, John Legend és az énekesnő Sparkle is felemelte a hangját az I Believe I Can Fly énekese ellen.

- Rengeteg a nemi erőszak áldozata Chicagóban, próbálnak rajtuk segíteni, a színes bőrű lányokon, akikkel senki nem törődik. A sztárság egyik legnagyobb előnye, hogy meghallják a hangodat, és úgy éreztem, ideje felemelni a sajátomat. Szeretném, ha az áldozatok hangjait is meghallanák. Nem ítélek el senkit, aki nem állt ki R. Kelly ellen, mindenkinek megvan a maga oka arra, hogy ne tegye, de úgy éreztem, nekem ez épp elég ok arra, hogy megtegyem - nyilatkozta John Legend a műsorban.

A tette miatt a bíróság akár harminc év letöltendő börtönbüntetésre is ítélheti a sztárt - és ezúttal sem a hírneve, sem a pénze nem segíthet rajta. 

Börtönviselt sztárok

Nem ritka a sztárvilágban, hogy egy híresség azt hiszi, mindent megtehet. Prostitúció, gyilkosság, feleségverés - nézd meg, mik miatt kerültek börtönbe már színészek és énekesek.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük