Popsztárok legpocsékabb filmjei - videóval!
Rötyögj velünk!
Elvis óta tudják a producerek, egy popsztár jól csengő nevével mindent el lehet adni. Igen kínos filmeket is!

beauty and style
Top olvasott cikkek

5. Vanilla Ice: Cool As Ice

Szerencsétlen James Dean foroghatott a sírjában: a legendás Ok nélkül lázadó 1991-es újraértelmezése az akkor épp sikeres fehér, kefehajú rapperrel, Vanilla Ice-szal a nézők legborzongatóbb élményei közé tartozhat. Van itt minden: ocsmány neonmetálnarancs motoros dzseki, förtelmes alakítások, és duett Naomi Campbellel.

 
 
 
 
 
 
 

A gettóból jött srác kemény imázsát magára erőltető Vanilla Ice-ról később kiderült, hogy középosztálybeli mamakedvence volt, így nagyjából mindenki kiröhögte, a filmjével együtt. Az, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök 2-ben szerepelt még a rapper ezen a filmen kívül, sok mindent elmond a tehetségéről. A Cool As Ice-ért méltó jutalma egy, a legrosszabb új színésznek járó Arany Málna lett!

4. Madonna: Ki ez a lány? (Who’s That Girl)

Azt még a legfanatikusabb Madonna-rajongóknak is el kell ismernie, hogy a pop királynője zavarbaejtően gyenge filmek sorában szerepelt, a Who’s That Girl pedig méltán viszi el közülük is a pálmát. Már az eredeti, 1938-as történet se volt ütős, de sikerült még tovább rontani rajta. A kritikusok földbe gyalázták a filmet, és a közönség sem volt sokkal kedvesebb: a befolyó 7 millió dollár aprópénznek minősült.

Madonna ráadásul átvehetett egy Arany Málnát is, mint a legrosszabb színésznő, a filmet pedig öt kategóriában is jelölték a gusztustalan fröccsöntött műanyag díjra.

3. Peter Frampton, Bee Gees: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

A korszakalkotó Beatles-albumra építő rockopera dicsőséges helyet foglal el a leggyalázatosabb filmek sorában: vagy tucatnyi zenész karrierjét süllyesztette el, orbitális bukás lett, és a kritikusok allergiás tüneteket produkáltak tőle. Pedig a Sgt. Pepper’s nagy reményekkel indult: a producerek népszerűségük csúcspontján álló popsztárok sorát gereblyézték össze, majd nagy hangon nyilatkoztak, hogy a film megismétli az Elfújta a szél sikerét.

 
 
 
 
 
 

Az első kritikák után alighanem elnémultak: pocsék, borzalmas, agyatlan, zavarbaejtően rossz, és ezek csak a finomabb jelzők voltak.
- Nagyon valószínű, hogy a legnagyobb hülyeség, amit valaha készítettek – írta a filmről Perry Seibert, az All Music Guide kritikusa.

2. Spice Girls: Spiceworld

Az egy dolog, hogy a Spice Girls nevével bármit el lehetett adni a népszerűségük csúcsán, de ezt a filmet azért nem kellett volna. A némileg az Egy nehéz nap éjszakájára hajazó film megmutatta, hogy a néha az énekléssel is hadilábon álló lánycsapat tagjai színésznőként aztán abszolút tehetségtelenek.

Mindez párosítva egy hevenyészett kerettörténettel, csillogással és az elmaradhatatlan slágerekkel mégis elég volt egy 75 milliós bevételhez. A pénztárgép csörgése nem zavarta meg az Arany Málna zsűrijét: a Spice Girls begyűjtötte a legrosszabb színésznőknek járó díjat, de további hat kategóriában is kaptak jelölést…

1. Mariah Carey: Glitter

A listaelsőhöz képest persze még maga a Spice World is mennyország: Mariah Carey 2001-es filmje a büszke 20. helyig jutott minden idők legrosszabbjainak összeállításában! Az időzítés eleve balszerencsés volt: a Glitter szeptember 11-én debütált a mozikban… A film az első perctől az utolsóig förtelmesre sikeredett, és a közönség távolmaradásával tüntetett: mozik sora tátongott üresen a bemutatót követően.
 
 

- Kizárólag Mariah Carey lehet annyira béna, hogy magát játssza egy filmben, és így is elcseszi – hangzott egy nem túl finom kritika.

A Glittert öt Arany Málnára jelölték, Carey kisasszony meg be is gyűjtött egyet, a legrosszabb színésznőnek járót. A filmmel együtt kiadott album is óriásit bukott: a borzasztó eladások láttán a Virgin/EMI inkább fizetett 28 millió dollárt az énekesnőnek, hogy végre megszabaduljon tőle.

A legmegsemmisítőbb poént a komikus Jimmy Fallon sütötte el a Saturday Night Live-ban:
- Ha az FBI-ügynökök helyében lennék, Osama bin Ladent egy olyan moziban keresném, amely műsorára tűzte a Glittert. Biztos valami hasonlóan üres és elhagyatott helyen bujkál – mondta.

Ezt is szeretjük