18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A popipar 5 legnagyobb szexbotránya

Szex, balhé és rock ’n’ roll

A popsztárok szexuális étvágya közismert, de néha ők is túlzásokba esnek. A legnagyobb szexbotrányok!

5. A rock ’n’ roll ördöge és a tinifeleség

Jerry Lee Lewis a rock hőskorának legbalhésabb sztárja volt: őrjöngött a színpadon, felgyújtotta a zongorát, zseniális számokat írt, és karrierjét végig botrányok kísérték.

Első feleségét a lány bátyjainak fegyverekkel alátámasztott kérésére vette el, tudniillik teherbe ejtette. Elvált. 23 nappal a válás kimondása előtt elvette második feleségét.

A bigámiát még talán megbocsátotta volna a közvélemény, harmadik feleségét viszont nem.

Turnéján a brit újságok kiderítették, hogy Myra Gale Brown egyrészt 13 éves volt, másrészt másodfokú unokatestvére az énekesnek. A kitörő botrány maga alé temette karrierjét.

4. R. Kelly és a gyerekek

Az R’n’B-énekes és dalszerző magának és partnereinek is milliókat keresett számaival, így a nemzetközi sztárok sorába emelkedett a kilencvenes években.

Szexuális élete furcsaságairól már karrierje kezdetétől lehetett hallani, az első botrány pedig 1995-ben ütött be: egy lap lehozta házassági szerződését az akkor 15 éves Aaliyahhal. A házasságot megsemmisítették.

2002-ben bíróság elé vitte pedofil szenvedélye: nyilvánosságra került egy szexvideója, melyen egy 14 éves lánnyal van az ágyban.

És többek között egymásra pisiléssel szórakoztatják egymást. A kazetta alapján megvádolták gyerekpornóval és kiskorú megrontásával. 14 vádponttal nézett szembe bírósági tárgyalásán.

3. George Michael esete az álruhás rendőrrel

A nemi identitását sokáig titkoló meleg popsztár 1998-ban meglehetősen vicces körülmények között bukott le: Beverly Hills egyik parkjában meglátogatta a mellékhelyiséget, illetve a bent tartózkodó Marcelo Rodríguezt. Innen adjuk át a szót az énekesnek:
- Követtem egy elhagyatott részre, és elkezdtünk játszani: ha én megmutatom, te is megmutatod, ha te megmutatod, utána meg… na mindegy.

Mint kiderült, a játszadozás nem volt jó ötlet: Rodríguez álruhás rendőrnek bizonyult, és bilincsbe verve vezette el Michaelt. Közmunkára és pénzbüntetésre ítélték. Az esetet később Outside című számának videójában figurázta ki.

2. Gary Glitter és az ázsiai kislányok

A glam-rock ikon Gary Glitter esete minden további nélkül pályázhat a legundorítóbb szexbotrány címére is: a zenészt először gyerekpornográfia birtoklása miatt vonták felelősségre Nagy-Britanniában. Buta hiba juttatta börtönbe: elvitte szervízbe számítógépét, ami tele volt perverz fotókkal és videókkal. Két hónap börtön után szabadult. Kubába nem engedték belépni, mikor ott akart letelepedni; Kambodzsában szintén undorral néztek rá.

Háromszor is börtönbe került szexbotrányai miatt rövid időre, majd kiutasították. Vietnamba ment, de szokásait nem vetkőzte le: tavaly letartóztatták gyerekek megerőszakolásáért. Halálbüntetésre is ítélhették volna, de részleges kegyelmet kapott: jelenleg börtönben várja szabadulását.

1. A Bow Wow Wow és a kisorsolt szüzesség

A new wave együttes lendületes dobalapú zenéjével, egy nagy slágerrel és több nagy botránnyal került reflektorfénybe. A Sex Pistols karrierjét is igazgató botránymenedzser, Malcolm McLaren jól tudta, mi kell a balhéhoz.

Énekesnek a 15 éves Annabella Lwint rakta az együttesbe, és első albumuk címlapfotóján a lány meztelenül pózolt egy Manet-kép modern változatában. A sajtó persze zengett a felháborodott cikkektől. A lányt szülei majdnem kilépésre kényszerítették, de maradt, így menedzserének támadt egy újabb ötlete:

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

McLaren állítása szerint kisorsolta a lány szüzességét a bandatagok között. A szerencsés győztes nem ismert, az azóta újra összeállt Bow Wow Wow a feledés homályába merült – nem úgy, mint az őket övező szexbotrányok!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük