Legyőzte a rák Pernell Robertset
Otthonában érte a halál
Pernell Roberts 81 éves korában malibui otthonában hunyt el vasárnap. Hasnyálmirigyrák végzett vele.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 24-én Malibuban 81 évesen elhunyt Pernell Roberts, adta hírül a Los Angeles Times. Az amerikai színész halálát hasnyálmirigyrák okozta. Népszerűségét elsősorban a televíziónak köszönhette. Az ötvenes-hatvanas évek fordulóján ugyanis a Bonanza, a nyolcvanas években pedig a Trapper John, M.D. című sorozatokban szerepelt.

Pernell Roberts 1928. május 28-án született a Georgia államban található Waycross városában. Az ötvenes évek második felében kezdődött tévés karrierje, ám eleinte csak kisebb szerepeket kapott. Felbukkant például Budd Boetticher 1959-es Lovagolj magányosan! című westernfilmjében, amelyben James Coburn is debütált.

A csúcson lépett le

Az évtized végén lett belőle sztár, köszönhetően a Bonanza című westernsorozatnak, amiben ő játszotta a főszereplő Ben Cartwright legidősebb fiát, Bent. A széria kirobbanó sikere ellenére Roberts hat évadot követően, 1965-ben úgy döntött, elhagyja a stábot, mivel színházi karrierjére akart koncentrálni.

A Bonanza után azért nem tűnt el örökre a képernyőről, és számos tévéműsorban szerepelt. A nyolcvanas években újra a reflektorfénybe került, miután megkapta a Trapper John, M.D. című orvosi sorozat főszerepét, amit 1986-ig – majdnem kétszer annyi ideig, mint az előző színész, Wayne Rogers - játszott a nézők legnagyobb örömére.

2001-ben forgatott utoljára

Időskorában sem hagyta abba a színészetet, 1988-ban például feltűnt Milla Jovovich oldalán az Éjszakai vonat Katmanduba című romantikus kalandfilmben. Emellett az Ecotrin nevű fájdalomcsillapító tévés szóvivőjeként is dolgozott. Utoljára 2001-ben állt a kamerák elé a Diagnosis Murder című sorozat egyik epizódjában.

Pernell Roberts négyszer házasodott meg: 1951-ben vette feleségül Vera Mowryt, akitől 1959-ben vált el. 1962-ben Judith Anna LeBreque lett a felesége, házasságuk 1971-ig tartott.

Harmadszorra Kara Knackkel állt az oltár elé, akinek 1996-ig volt a férje, negyedik felesége pedig Eleanor Criswell - vele töltötte élete utolsó éveit.
Ezt is szeretjük