Patrick Swayze-t ezért tiltották feleségétől - Titkolniuk kellett a románcukat
Patrick Swayze 1975-ben vette feleségül Lisa Niemit.

patrick swayze cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Patrick Swayze 2009 szeptemberében hunyta le örökre a szemét, 57 esztendősen győzte őt le a gyilkos kór, a hasnyálmirigyrák. Egész életében egyetlen nőt szeretett, feleségét, Lisa Niemit, akit még 18 esztendősen ismert meg.

A lány csupán 15 éves volt akkor, a szőke tinédzsert a színész édesanyja, Patsy Swayze tanította táncolni, innen jött az ismeretség. Eleinte Lisa Niemi figyelemre sem méltatta Patrick Swayzet, ám miután meghódította őt, egy darabig még titkolniuk kellett a románcukat.

Így kezdődött Patrick Swayze és felesége története

A házaspár 2007-ben adott ki egy közös könyvet The Time Of My Life címmel, ami az életükről szólt. Ebben a kiadványban írták le, hogyan is szerettek egymásba. Swayze szerint Lisa teljesen más volt, mint a többi lány. Együtt jártak táncórákra a Houston Music Theatre-ben.

- A többiekkel ellentétben észre sem vette, ha a szobában vagyok, soha nem nézett még a szemembe sem - vallotta be a Dirty Dancing sztárja a könyvükben.

Lisának azt súgták a többiek a fülébe, hogy Patrick igazi Casanova, emiatt tartott tőle. A színész szerint akkor tinédzserként már túl volt pár barátnőn, de még sosem volt szerelmes igazán senkibe. Egyre többet találkozott a lánnyal édesanyja stúdiójában, azonban kellett némi idő, hogy megtörjön a jég. 1972-ben, a színpadon léptek fel közösen egy balettprodukcióval, mikor a közönség előtt táncoltak, akkor alakult ki az igazi vonzódás köztük. Nem sokkal később elhívta egy randira, ami nagyon kínosra sikeredett.

- Elmentünk randizni, és elég kínos beszélgetésünk volt, ami lényegében arról szólt, hogy mennyire nagyszerű srác vagyok én valójában, de nyilvánvalóan nem nyűgöztem őt le ezzel. Ötletem sem volt arra, hogyan is kéne beszélgetnem egy lánnyal. Azt viszont tudtam, hogy nagyon kedvelem őt, és azt akartam, hogy ő is így érezzen irántam. Mégsem tudtam, hogyan is érhetném el, hogy ez megvalósuljon.

A cikk az ajánló után folytatódik

A sors úgy alakult, hogy Swayze állást kapott, a Disney On Parade stábjával az Egyesült Államokat, Dél-Amerikát és Kanadát is bejárta. Ez idő alatt sok barátra tett szert, és az önbizalma is megnőtt a lányok terén. Volt is egy partnere akkor, de mégis érezte, nem ő lesz a felesége, mindenkit Lisához mért. Miután véget ért a turné, hazatért. Eközben Lisának kialakult az inszomniája, egyre depressziósabb lett, ráadásul a szülei kapcsolata sem volt valami idilli. Még a középiskolából is kicsapták a lányt, elmenekült otthonról, és tánctanára, Patrick anyukája fogadta be őt ideiglenesen.

- Lisa pár hét erejéig az otthonunkban maradt, én is elég sok időt töltöttem akkor a házunkban. Még korábban édesanyám azt mondta nekem: "fiam, nem akarom, hogy Lisával randizz, nincs túl jó híre." Viszont miután jobban megismerte őt, és egyre jobb táncossá vált, már így fogalmazott: "Nem randizhatsz vele! Összetörnéd a szívét. Bár az édesanyja előtt titkolniuk kellett a románcukat, egyre közelebb kerültek egymáshoz. Az alatt a két hét alatt, ameddig a táncos lány náluk volt, minden adandó alkalmat kihasználtak, hogy együtt legyenek. Amikor már mindenki lefeküdt aludni, ők a nappali kanapéján csókolóztak. 

Az élet egy időre elválasztotta őket, miután Patrick Swayze New Yorkba költözött, bár személyesen nem találkoztak, levélben tartották a kapcsolatot. A sztár továbblépett, egy Deleah nevű lánnyal kezdett randizni, ám minden megváltozott, amikor 1974-ben Lisa is New Yorkba költözött. Swayze felajánlotta neki, hogy az apartmanjában éljen.

Végül 1974 telén beteljesült a szerelmük, egyszerűen nem tudták elengedni egymást. Akkora volt a vonzalom köztük, hogy 1975 júniusában összekötötték az életüket. A színész haláláig imádta feleségét.

Fiatalkori képeken Pierce Brosnan felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Pierce Brosnan felesége, Keely fiatalon.

Ezt is szeretjük