Partihercegnők rács mögött
A legújabb trend?
A törvényhozóknak kezd elege lenni a hollywoodi partik botrányhőseiből: Lindsay és Paris már megjárta a börtönt, és Britney is utánuk mehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Paris Hilton rá se hederített a hivatalos figyelmeztetésekre. Nem vette figyelembe a törvényeket. Tudott róla, hogy érvényes jogosítvány nélkül vezet. 45 nap elzárás.

Sauer bíró ezekkel a szavakkal küldte idén börtönbe az örökösnőt, és a szokatlanul kemény döntés egyben azt is jelezte, hogy a kaliforniai bíróságoknak kezd elfogyni a hírességekkel szemben gyakorolt türelme. Ez nem is csoda, hiszen a legnagyobb partihercegnők, Paris, Lindsay Lohan vagy Britney Spears cserbenhagyástól a jogosítvány nélküli vezetésig már a legtöbb közlekedési kihágást elkövették. A bírói ítéletek pedig arról tanúskodnak: a türelemnek vége, a celebek börtönbe küldésével példát akarnak statuálni.

Paris 45 napja

A letartóztatások Paris Hiltonnal kezdődtek. Az örökösnő még 2006 végén vezetett részegen, és ezért bevonták a jogosítványát.

Sötét kilátások: Paris az elítélő határozat után.

Januárban jogsi nélkül vezetett, és amikor februárban éjszaka világítás nélkül, a megengedett sebességhatár duplájával hajtott, betelt a pohár: a Los Angeles-i ügyészség vádat emelt.

Michael T. Sauer bíró nem volt szívbajos, és a sorozatos kihágásokért 45 napi börtönre ítélte a milliomosnőt.

Paris Schwarzenegger kormányzóhoz akart fellebbezni, hívei petíciót indítottak az érdekében - ellenfelei meg egy ellen-petíciót a büntetés fenntartásáért -, de végül bevonult a lassan celeb-gyűjtőházzá változó lynwoodi női börtönbe.

Egy váratlan fordulattal két nappal később a seriff kiengedte, hogy a többi időt házi őrizetben töltse, de ez nem hatotta meg a bírót.

Még aznap beidézte Parist, és visszaküldte a rács mögé, hangsúlyozva, hogy a büntetést a helyi börtönben kell letölteni.

Persze a börtönbüntetésből is hatalmas valóságshow lett: Paris Lynwoodban használt tárgyai aukciós portálokon bukkantak fel, Sauer bíróból meg hős - vagy közellenség - lett:
- Sosem hittem volna, hogy az ítéletem ekkora őrületet okoz – nyilatkozta később.
Paris állítása szerint teljesen megváltozott a börtönben, és végül 22 nap után, jó magaviseletéért felezték a büntetést.

Lohan sem úszta meg

A Parishoz hasonlóan nagy partisztárnak számító Lindsay Lohan már 2005-től kísértette a sorsot: ekkor három közlekedési balesete is volt. Idén elvesztette az uralmát autója fölött, és a járdaszegélynek csapódott. A rendőrségi tesztek szerint Lohan ittasan vezetett, a kocsiban pedig kokaint találtak.

Elegánsan romlott: 1 nap börtön és közmunka Lohannek

Lohan bevallotta, hogy alkohol- és kábítószerfüggő, és eltűnt egy malibui elvonóra másfél hónapig. Az elvonó nem sokat használhatott: július végén jogosítvány nélkül és részegen vezetett, megspékelve ismét némi kokainszállítással. Ez már azért sok volt: börtönbüntetésre és közmunkára ítélték.

A nevelési célzattal kiszabott börtönbüntetésből végül mindössze 84 perc lett, és a sztárt gyorsan kitoloncolták a zsúfolt lynwoodi objektumból. Lohan múlt héten fejezte be a kiszabott közmunkát, mely során a helyi Vöröskereszt véradó állomásán dolgozott.

Britney is követheti barátnőit

Valószínűleg Paris és Lindsay összesen nem tud annyi közlekedési kihágást elkövetni, mint Britney Spears, kész csoda tehát, hogy az énekesnő eddig megúszta a börtönt.

Rossz ötlet: Britney távol tarthatná magát a volántól.

Britney-t már elkapták a kolléganőinél megemlített szinte összes szabálysértéssel, amely egyrészt nem segítette gyermek-elhelyezési perében, másrészt odáig jutott, hogy mindössze ideiglenes jogosítvánnyal vezethet, ráadásul nem ülhet volán mögé, ha a gyerekei is autóban vannak.

A legkomolyabb bajba egy cserbenhagyásos gázolás miatt kerülhet: a vádemelés megtörtént, és ha elítélik, akár fél év börtönt is kaphat – méghozzá a kaliforniai törvényhozási gyakorlat azt mutatja, a rémálomból könnyen valóság lehet Britney számára.

Ezt is szeretjük