Elkapta Gwyneth Paltrow az örökbefogadás-vírust
Gwyneth Paltrow a többi adoptáló híresség nyomdokába lép, és férjével, Chris Martinnal örökbefogadnak egy New York-i árvát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ötlet azonban nem a színésznőtől, hanem férjétől, a Coldplay énekesétől származik, hiszen ő vetette fel a családbővítés lehetőségét.

A párnak már van két saját gyermeke: a három éves Apple, és a 22 hónapos Moses. Mivel mindketten nagy családról álmodnak, ezért Gwyneth sem zárkózott el az ötlet elöl, és azt nyilatkozta, hogy a következő ötéves tervbe még két gyermek adoptálása is belefér.

A színésznőnek csak egy kérése volt: szeretne idén még munkájára koncentrálni, és jövőre halasztaná az örökbefogadás kérdését. A kérés valószínűleg értő fülekre talál, hisz Chris Martin a Coldplay új albumával van elfoglalva, a lemez kiadása után pedig világturnéra indul bandájával. A gyönyörű színésznő ugyanakkor tisztában van azzal, milyen hosszúra tud nyúlni egy örökbefogadási procedúra, ezért nem tartja teljesen kizártnak, hogy az ügymenetet még idén elindítják a férjével.

Nem mennek Afrikába babáért

A házaspár abban már megegyezett, hogy pályatársaikkal ellentétben nem futnak Afrikáig egy gyermekért, hanem maradnak New Yorkban. Gwyneth rajongója a városnak, és úgy érzi, hogy az is nagy segítség egy árva gyermeknek, ha innen fogadják örökbe. Ennek köszönhetően a kulturális különbségekkel sem kell oly nagy harcot vívni, mint
egy afrikai árva esetében.

- Valószínűleg Brooklynből fogadnánk örökbe a kicsit. Nem lehet különbséget tenni a babák között, mindegyik árva ugyanúgy segítségre szorul. New York-i lány vagyok, innen szeretnék adoptálni is – mondta.

Egy UNICEF-gálán a színésznő szintén szóba hozta az örökbefogadást:

- Azok, akiknek mindenük megvan, általában azt érzik, hogy sokat is kell adniuk. Egy kedves barátom szerint az igazán gazdagoknak örökbe kéne fogadniuk, hiszen világszerte rengeteg gyermek él család, otthon és remény nélkül.

Ezt is szeretjük