Elhunyt a tévétorna népszerű sztárja, Paige Palmer
Paige Palmer az első nők közé tartozott a világon, akik tévéműsorban buzdították a nézőket a testmozgásra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. november 21-én, életének 93. életévében elhunyt Paige Palmer, akit a világ az első televíziós fitneszladyk között tart számon. Az idős hölgy halálát egyik fia közölte email-ben Palmer ismerőseivel.

Bár a teste megfáradt, a lelke mindvégig fiatal maradt

- Paige Palmer története igazi feminista sztori, melltartóégetés nélkül - mondta róla Jean Druesedow, a Kent State Museum igazgatója, aki régóta barátságot ápolt a fitneszkirálynővel.

Bár Paige Palmer néven vált ismertté, aki feszes fekete dresszbe bújva mutatta be gyakorlatait a tévénézőknek, valójában Dorothy Rohrerként látta meg a napvilágot 1916-ban, egy hattagú családban.

Igazi úttörőnek számított

Mindig is a maga feje után ment: már 12 évesen elszegődött úszómesternek, majd 16 évesen szülei tudta nélkül házat bérelt, és megnyitotta School of Expression nevezetű iskoláját, ahol táncot oktatott. Barátait pedig meggyőzte, hogy azt tanítsák, amihez a legjobban értenek, legyen az horgolás vagy éppen zongorázás.

Az iskolának hatalmas sikere lett, aminek eredményeképpen 18 évesen az Akron lányiskola testnevelési igazgatójává választották.

Azért az egyetemet is elvégezte, természetesen testnevelés szakon. Tévés karrierje 1942-ben kezdődött, miután valaki elküldte csodálatosan kidolgozott lábainak fényképét az egyik műsorban hirdetett Tökéletes alak versenyre.

Palmer nyert, így hamarosan New Yorkban találta magát, ahol a film- és divatvilág elitjével parolázhatott. Ezzel párhuzamosan Cleveland első tévéállomása, a WEWS terjeszkedni próbált, így 1948-ban szerződtették egy 15 adásra tervezett műsorra, melyben életmódtanácsokkal és tornagyakorlatokkal segítette az otthon lévő anyákat és gyermekeiket.

A Paige Palmer Show olyan hihetetlen népszerűségre tett szert, hogy végül 25 évig maradt műsoron. A fitnesz first ladyjének becézett sztár hetente ötször egyórás tévétorna-műsorát rengetegen nézték, ő pedig igazán kitett magáért. Nemcsak mozgás-, divat- és életmódbéli ötletekkel látta el a háziasszonyokat, hanem olyan fontos dolgokra is felhívta figyelmüket, mint például a rendszeres nőgyógyászati vizsgálat szükségessége - ami akkoriban tabutémának számított.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Tévés karrierjének 1973-ban egy különös betegség, a Meniére-szindróma vetett véget - ez ugyanis hirtelen egyensúlyvesztéssel, hányingerrel, esetlegesen hányással jár. Ekkor visszavonult, és családjának szentelte életét. Utolsó éveit az Akron idősek otthonában töltötte - és bár már bottal járt, mindvégig megőrizte fiatalos gondolkodását és a divat iránti érzékenységét.

Ezt is szeretjük