Ki ez a román színész, aki Orbán Viktort játssza az Angela Merkelről szóló filmben?
Radu Banzaru alakítja a magyar államfőt a Merkel című filmben.

orban-viktor-radu-banzaru-merkel-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Film készült Angela Merkel életéről Robin Alexander Die Getriebenen - azaz A feltörekvő - című életrajzi könyvéből. A film stílusosan a Merkel címet kapta, és a német kancellárt mutatja be a csúcson és a legnépszerűtlenebb időszakában is.

Ő alakítja Orbán Viktort a filmben

Már az is kiderült, hogy a filmben feltűnik majd Orbán Viktor is, hiszen Merkel nyíltan méltatta a miniszterelnök migránspolitikáját és abbéli döntését, hogy lezárta az ország határait a menekültek elől. Ahogy az Index is megírta, már kiderült, hogy ki alakítja a Fideszes államfőt: egy román színész, Radu Banzaru kapta a szerepet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#work#radubanzaru##bucharest

il gargo (@costasa94) által megosztott bejegyzés,

 A jobb oldalon álló öltönyös férfi Radu Banzaru.

Banzaru neve a hazánkban nem túl ismert annak ellenére, hogy rengeteg filmben bukkant már fel. Bár inkább német és a román alkotásokban tűnt fel, olyan filmekben is láthattuk, mint a Kereszthalál, Az élet viharában, a Sweeney Todd vagy A többi néma csend. A The Whistleblowerben ráadásul olyan nagy színészek oldalán játszhatott, mint Rachel Weisz, Monica Bellucci vagy Vanessa Redgrave.

Imogen Kogge lesz Angela Merkel.

Angela Merkelt egyébként a rá igencsak hasonlító, 62 éves német színésznő, Imogen Kogge alakítja, de a magyar vonalról is feltűnik egy arc: Bács Zsolt lesz Lázár János, Czukor Józsefet pedig László I. Kish személyesíti meg.

Láttad már Angela Merkel féjét?

Évtizedek óta él boldog házasságban a német kancellár.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük