Így néz ki most Onedin kapitány, Peter Gilmore
Emlékszel még rá?
A kilenc évig forgatott sorozat kirobbanó sikere megalapozta Peter Gilmore hírnevét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Peter Gilmore 77 évvel ezelőtt, 1931-ben látta meg a napvilágot a Németország-béli Lipcsében, és csak hatéves korában került Angliába, ahol a rokonai nevelték fel.


A rebellis, nagyravágyó ifjú 14 évesen otthagyta az iskolát, hogy színészi ambícióinak élhessen, ám a híres-neves Royal Academy of Dramatic Arts színiképzőből hamar kipenderítették.

Gilmore azonban nem csüggedt – miután a seregben, ahova 1950-ben bevonult, kiderült, hogy jól énekel, a leszerelés után rögtön csatlakozott is a George Mitchell dalárdához.

Bár néhány színdarabban is felbukkant, ez nem hozta nem számára azt a sikert, amire vágyott.

Folytassa, a tengeren

Fel is hagyott hát az énekléssel, és amellett, hogy mindenféle alkalmi munkákat elvállalt, igyekezett a prózai feladatokra koncentrálni.

Első lépésként különféle reklámokban bukkant fel, így lassan ismert arc lett Európában és a tengerentúlon is. Ennek következtében jutott vígjátéki szerepekhez, többek között az azóta klasszikussá vált Folytassa… filmek 11 részében volt látható.

Az elismerés végül az Onedin család című kosztümös BBC drámaszéria kapcsán jutott ki neki, ahol kilenc évadon keresztül alakította az ambiciózus fiatal hajóskapitányt, James Onedint.

És nemcsak a siker érte el, hanem a nagy szerelem is: filmbéli feleségéhez a valóságban is gyengéd szálak fűzték, végül el is vette  Anne Stallybrass-t, akivel azóta is együtt élnek.Sajnos manapság már sokat betegeskedik az idős színész, így ritkán mutatkozik a nagyközönség előtt.
Ezt is szeretjük