Kínos eset a palotában - Az ott vendégeskedő Michelle Obamának el sem merték mondani
Barack Obama tanácsadója mesélte el, mi történt velük a Buckingham-palotában.

obama-buckingham-palota-eger-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan már nem ő tölti be az elnöki pozíciót, Barack Obama és felesége, Michelle máig jó barátságot ápolnak a brit királyi család tagjaival, különösen Harry herceggel, akivel közösen szervezik a sérült katonák számára megrendezett Invictus játékokat.

Ilyen volt a vendégség a palotában

Obamáék 2011-ben három napot töltött el a Buckingham-palotában, az ott tartózkodásuk azonban nem múlt el eseménytelenül - erről az egykori elnök tanácsadója, Ben Rhodes mesélt az új életrajzi könyvében, mely a The World As It Is: A Memoir of the Obama White House - azaz A világ, teljes valójában: Egy memoár az Obama-féle Fehér Házról - címet kapta.

Mint kiderült, Obama imádta a királynőt, a saját nagymamájához hasonlította II. Erzsébetet.

- Pont olyan, mint Toot, a nagyikám. Előzékeny, őszinte. Mindent kimond, amit gondol. Nem tolerálja az ostobaságot - áradozott róla.

obama-buckingham-palota-eger-nagy

Sőt, amikor Rhodes megjegyezte, hogy szerinte a monarchia egy haldokló intézmény, ő csak mosolyogva legyintett:

- Nem, szerintem még rengeteg potenciál van benne. Hát nézd csak meg, a királynő milyen "fukszokat" visel!

A biztonsági tanácsadó egy kínos esetről is beszámolt, ugyanis Obamáék ottléte során a takarító személyzet felfedezett egy egeret a pár szobájában. Az inas természetesen azonnal értesítette a rágcsálóról Obamát, töredelmesen bocsánatot kért, majd próbálta biztosítani róla az akkori elnököt, hogy mindent megtesznek, hogy elkapják az állatot, neki azonban egy kérése volt: a felesége, Michelle nem tudhatja meg, hogy ott az egér a szobában, ugyanis a first lady betegesen fél a rágcsálóktól.

Ezt is szeretjük