Emlékszel az O-Zone együttesre? 16 év alatt így megváltoztak a Dragostea Din Tei énekesei
Az O-Zone 2004-ben hódította meg slágerével egész Európát, így festenek most a tagok.

o-zone-együttes-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden évben jelennek meg olyan slágerek, amelyek hónapokon át uralják a slágerlistákat. 2004 nyara egyértelműen az O-Zone együttes nyertes időszaka volt, szinte nem volt olyan rádió vagy zenecsatorna, ami ne adta volna le a Dragostea Din Tei című számukat, ami magyarul annyit tesz, hogy Szerelem a hársfa alatt.

A fülbemászó dalt három, akkor még huszonéves fiatal adta elő, Dan Balan, Arsenie Toderas és Radu Sirbu.

Így megváltoztak az O-Zone együttes tagjai

A Dragostea Din Tei, vagy ahogy sokan emlegetik, a Maya Hi vagy a Numa Numa szám hivatalosan 2003 augusztusában jelent meg kislemezként, de csak egy évvel később vált világszerte slágerré. 2004-ben Haiducii román-olasz énekesnő dolgozta fel a dalt, amivel egyre népszerűbb lett. A művésznő az engedélyük nélkül dolgozta fel a számukat, ebből jogi vita is keletkezett végül. Az O-Zone végül ugyanebben az évben újra kiadta a dalukat, ami remek húzás volt, ugyanis 2004 júniusától szeptemberig ők uralták a slágerlistákat.

A legtöbb európai országban, mint például Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban, Angliában, sőt hazánkban is imádták a dalukat, illetve az ahhoz készült repülőgépes videóklipet is. Ugyanebben kiadták második lemezüket, ami a Disco-Zone nevet kapta. A Dragostea Din Tein kívül volt még egy másik slágerük, a Despre Tine, de az már nem tudott az előbbi nyomdokaiba lépni. A 2004-es évet kihasználva több koncertet is adtak, ám végül 2005-ben személyes okokra hivatkozva szétváltak.

A csapattagok közül Dan Balan volt a frontember, ő már az 1999-es megalakulásuk óta részt vett a zenekar életében. Az elmúlt 16 évben annyira sokat nem változott, a frizuráját hordja másképp. 

Dan Balan 2004-ben és most.
Dan Balan 2004-ben és most.
Fotó: Sean Gallup/Getty Images Hungary, Instagram/Dan Balan

A 41 éves Balan egyedül folytatta zenei karrierjét, a Dragostea Din Teit többször is feldolgozta, egyszer 2007-ben Sugar Tunes címmel, majd 2017-ben is újraalkotta a számot, ami végül a Numa Numa 2 nevet kapta. Az ukrán Voice kilencedik és tizedik évadjának egyik mentoraként tevékenykedett, 2019-ben létrehozott egy zenei és videós produkciós céget, a Monarda Studiost. Két székhely is tartozik a vállalkozásához, Ukrajna és Románia fővárosában találhatóak az irodáik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szőkésbarna tincsekkel hódító Arsenie Toderas volt a csapat legfiatalabb tagja, csupán 21 éves volt a slágerük aranykora idején. Az énekes Arsenium művésznévvel folytatta tovább a karrierjét, ahogy az alábbi felvételen is látszik, eléggé megváltozott. Hajszíne drasztikusan megváltozott.

Arsenie Toderas 2004-ben és most.
Arsenie Toderas 2004-ben és most.
Fotó: Sean Gallup/Getty Images Hungary, Instagram/Arsenium

Az énekes 2005-ben kiadta első szólódalát, a Love me, love met, 2006-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon Moldovát képviselte Loca című számával. 2008-ban a Rumadai is nagy slágerré vált. 2019-ben Atika Patum álnéven kezdett EDM stílusú dalokat gyártani a 37 éves sztár.

A csapat harmadik tagja, Radu Sirbu idén decemberben ünnepelheti 42. születésnapját, neki nagyon jót tettek az évek, csak még sármosabb lett.

Radu Sirbu 2004-ben és most.
Radu Sirbu 2004-ben és most.
Fotó: Sean Gallup/Getty Images Hungary, Instagram/Radu Sirbu

A többiekhez hasonlóan ő is egyedül folytatta, a mai napig zenéléssel foglalkozik, 2020-ban jelentette meg új kislemezét, a Lay Downt, amit Arsenie Toderasszal készített. Nemcsak énekesként, hanem producerként is tevékenykedik.

Bár 2005-ben személyes okai voltak különválásuknak, napjainkban nagyon jó viszonyt ápolnak egymással. Egyszer 2017-ben álltak össze pár fellépés erejéig, 2020 januárjában pedig újévi koncertet adtak a rajongóiknak. Az utóbbi bulijukról készült felvételeket az alábbi Instagram-posztban nézheted meg.

Így megváltoztak a Backstreet Boys tagjai

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek napjainkban a Backstreet Boys tagjai.

Ezt is szeretjük