Rémisztő családi titkáról vallott a népszerű Nigella Lawson
Nigella Lawsont eddig csak főzőműsoraiból ismertük, most magánéleti hullámvölgyeiről is vallott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főzőműsorok nagyasszonya, a brit Nigella Lawson a BBC-nek adott interjújában beszélt szerettei tragikus elvesztéséről, őszinte vallomásával még élete legfájdalmasabb időszakaiba is bepillantást engedett.

Karrierjét magánéleti tragédiák árnyékolták be

A jómódú polgári családból származó sztár élete a külső szemlélő számára olyan tökéletesnek és csillogónak tűnik, mint híres tortáin a cukormáz. A bűbájos nagyevő Londonban látta meg a napvilágot, egy pénzügyminiszter és egy dúsgazdag örökösnő kicsi lányaként.

Így aztán elég volt csak kitalálnia, mivel ütné el szívesen az idejét, és az út máris megnyílt előtte. Oxfordban végzett, étteremkritikusként és újságíró-szerkesztőként kezdte, mára neve szakácskönyvei és műsorai révén fogalommá vált.

Szeretett édesanyját veszítette el elsőnek

A látszat azonban csal, a hedonista, mindig mosolygó szépségnek korántsem volt felhőtlen az élete. 1985-ben nagy pofont kapott az sorstól, amikor 48 éves édesanyja meghalt májrákban. Lawson nővére, Thomasina is örökölte a halálos kórra való hajlamot, alig érte meg harmincas éveit, amikor végső stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nála.

Nigellát a hullámvölgyből egy váratlan szerelem rántotta ki, amikor a nyolcvanas években a The Sunday Times rovatvezetőjeként megismerkedett John Diamonddal. A férfi volt az első, aki főzésre és szakácskönyvírásra bátorította. Négy év múlva össze is házasodtak, két gyermekük született, a most 14 éves Cosima – becenevén Mimi - és a 12 éves Bruno.

A dundi sztár kivirult az anyaságtól, de kisfia születése után egy évvel újabb sorscsapás érte. Férjénél torokrákot állapítottak meg, Diamond négy évig küzdött a halálos kórral. Apa nélkül maradt gyermekei miatt a műsorvezetőnő még egy lelkisegély-szolgálattal is felvette a kapcsolatot.

- Nagyban segítette a gyermekeimet a hiányérzet feldolgozásában és a pozitív emlékek felidézésben. Nagyon fontos, hogy a kicsik a gyász alatt örömmel tudjanak visszaemlékezni a szeretett személyre – idézte fel akkori érzéseit a sztármami a BBC-nek.

Törekszik a boldogságra

A sorozatos tragédiák csak erősítették hedonista hajlamát, de örök optimizmusa és szenvedélyes habitusa végül meghozta neki az új szerelmet a milliomos műgyűjtő Charles Saatchi személyében, akivel 2008-ban mondták ki a boldogító igent.

- Hiszek benne, hogy a rossz dolgok bármikor megtörténhetnek, szóval jobb kiélvezni a köztes időt – summázta életfilozófiáját Lawson.

A popsztárként imádott, milliomos sztárszakács műsora töretlen sikerrel fut a BBC-n, legutóbbi, tradicionális brit karácsonyi finomságokkal teli receptkönyve már nálunk is kapható, igaz, egyelőre csak angolul.

Ezt is szeretjük