Agyvérzést kapott otthonában a 82 éves színésznő! Az este tudatták a Facebookon
Agyvérzést kapott Nichelle Nichols, a Star Trek színésznője.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csütörtökre virradó éjszaka agyvérzést kapott Los Angeles-i otthonában Nichelle Nichols, akit a Star Trek Uhurájaként ismer a világ.

A 82 éves sztárt azonnal kórházba szállították, tudatta tegnap este a színésznő Facebook-oldalán Zach McGinnis a Galactic Productionstől.

Agyvérzést kapott a Star Trek színésznője

Nichelle Nichols színésznőt jelenleg kórházban ápolják, a CT eredménye nem mutatott károsodást, az MRI eredményét még várják.

- Jelenleg ébren van, tud enni, képes beszélgetéseket folytatni, jó a kedélyállapota is. A jobb oldala kisebb mozgásbeli károsodást mutat, de paralízisnek nincs jele - írta a közösségi oldalon ma hajnalban a szóvivő.

McGinnis azt is kiemelte a tájékoztatásban, hogy nagyra értékelik a rajongók szeretetét és támogatását. Ebből nincs hiány, hiszen a színésznőt az egész világ ismeri, ő alakította ugyanis Nyota Uhura hadnagyot az eredeti, 1966-ban indult Star Trekben.

Sorozatbéli felbukkanása filmtörténelmi jelentőségű: ő volt az első színes bőrű, aki állandó tévészerephez jutott az Egyesült Államokban. Később a Star Trek-mozifilmekben is láthatták a nézők. Egy másik népszerű sorozatból is ismerős lehet a már idős Nichols arca: 2007-ben öt epizód erejéig a Hősökben szerepelt.

Az űrkutatás iránt a való életben is érdeklődött, a NASA munkatársaként segített a kisebbségi és női jelentkezőknek is bejutni a világhírű szervezetbe.

Énekesnőként is ismert, mielőtt a színészi pálya felé fordult volna, énekelt Duke Ellingtonnal és Lionel Hamptonnal is.

Ezt is szeretjük