Fotók! Így néznek ki most a Neoton Família sztárjai

A legendás magyar popcsapat karrierje több mint negyven éve indult - nézd meg, hogy festenek a tagok a hatodik iksz környékén!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Pásztor László

Az együttes alapító tagja 1965-ben még maga sem gondolta, hogy az egyetemen összeverbuvált beatzenekarból Magyarország egyik legsikeresebb popbandája lesz. A kezdetben Neoton néven futó formáció 1968-ban megnyerte az országos Ki mit tud?-ot, és ugyanebben az évben megjelent az első nagy slágerük is, a Kell, hogy várj. 1971-ben került a polcokra első lemezük.

Pásztor László és Baracs János (Forrás: www.infovilag.hu, www.funfm.ro)

A gitáron játszó Pásztor László négy évtizeden keresztül, 2005-ig volt aktív tagja a mára legendássá vált együttesnek.

Mely olyan örökzöldekkel ajándékozta meg a közönséget, mint a Szép nyári nap, a Santa Maria vagy a Don Quijote. 1990-ben, amikor a Neoton Família feloszlott, a zenész néhány társával alapított egy független hanglemezcéget Magneoton néven.

1992-re a kisvállalkozás Magyarország vezető lemezkiadója lett, később pedig a Warner Music része. A 64 éves Pásztor László ma a Warner Music Hungary igazgatója, emellett több tévéfilm és színdarab - például az új Neoton-musical, a Szép nyári nap - zeneszerzője.

Baracs János

Az énekes-basszusgitáros 1977-ben csatlakozott a Neotonhoz. Galácz Lajos, a másik alapító tag a Köszönjük, Mr. Edison lemez turnéja során jelentette be, hogy visszavonul a zenéléstől, és idejét ezentúl családjának szenteli.

Hosszas keresgélés után az együttes Baracs János mellett döntött. Hogy választásuk milyen jó volt, mi sem igazolja fényesebben, minthogy a kiváló muzsikus még ma is zenél a Neoton Família Sztárjai formációban.

(%youtube(http://www.youtube.com/watch?v=7NWYc1niosQ)%)

A gitáros a Neoton mellett több más zenekarban is játszott, többek között a Yellow Birds-ben, a Kexben és a Tűzkerékben. Jakab György, az 1996-ban tragikus betegségben elhunyt énekes-billentyűs fedezte fel a Baracs mély énekhangjában rejlő lehetőségeket. Jellegzetes dörmögése később sok nagyszerű nótának adott utánozhatatlan hangulatot, például a Medvetáncnak vagy a Santa Mariának.

Tudtad? A kezdetben beatzenét játszó csapatot a tagok csehszlovák gitárjuk márkájáról nevezték el Neotonnak.

Pál Éva

1972-ben a Ki mit tud?-on tűnt fel a Kócbabák névre hallgató lánytrió, akik a következő évben már együtt dolgoztak a Neotonnal. A három Éva - Csepregi, Fábián, Pál - alkotta csapat 1977-ben olvadt be végleg a zenekarba, ekkor született meg a Neoton Família, és alakult ki a mai napig jellemző könnyed popstílusa. Pál Éva - becenevén Pali - 1983-ban hagyta el végleg a csapatot. A pletykák szerint a Csepregi Évával folytatott rivalizálás miatt döntött a távozás mellett.

Pál Éva; Csepregi Éva, Bardóczi Gyula és Baracs János (Forrás: www.lacaceleb.hu, www.zene.hu)

Csepregi Éva önéletrajzi könyvében úgy vélekedik, az egykori kócbabát az frusztrálta, hogy a két évvel korábbi japán turnén aratott közönségsikere nyomán ő vette át a frontember szerepét. A ma 57 esztendős Pali a '98-as nagy búcsúkoncerten állt utoljára színpadra régi társaival, de már csak vendégelőadóként.

Talán kevesen tudják az énekesnőről, hogy különleges családi örökséggel büszkélkedhet. Édesapja, a 2007-ben elhunyt Pál József ugyanis a légpárnás köszörűgép feltalálója. A Neoton után Pál Éva olyan zenés darabokban énekelt, mint a Kabaré vagy a Charley nénje, valamint kiadott egy kislemezt és egy kazettát is.

Tudtad? A Neoton Família angol neve Newton Family, ezen a néven jelent meg több lemezük Japánban, Argentínában, Spanyolországban és Nyugat-Németországban.

Bardóczi Gyula

Bardóczi Gyula a Geminiben kezdte pályafutását, majd 1980-ban csatlakozott a Neotonhoz, Ambrus Zoltánt váltva a doboknál. Az ő közreműködésével készült a Napraforgó című lemez angol változata, mely nem csak idehaza, de számos külhoni országban is nagy sikert aratott. Különösen Spanyolországban és Japánban, ahol a magyar csapat óriási rajongótáborra tett szert. Bardóczi Gyula 2007-ben muzsikált utoljára a Neoton Família Sztárjaival, sőt, vendégzenészként fia, a szintén dobos Bardóczi Gábor is fellépett vele.

(%youtube(http://www.youtube.com/watch?v=3AgL4RCYtjE&feature=related)%)

Az alma Bardócziéknál sem esett messze a fájától, hiszen Gábor ma a Neoton Família gyermekeiből szerveződött NeoTones-ban zenél. Gyula helyét a dobok mögött Csepregi Éva kamaszfia, az akkor 15 éves Heatlie Dávid vette át, miután a ma 62 esztendős zenész színvonal alattinak nyilvánította egykori zenekara fellépéseit, és 2007-ben végleg elhagyta a fedélzetet.

Tudtad? A legendás popcsapat többször változtatott nevet: 1965-ben Neoton néven kezdte, 1973-ban, a három Éva csatlakozásakor Neoton és a Kócbabák néven folytatta, 1977-től Neoton Família néven ismerjük. 1990 és 1992 között párhuzamosan zenélt a Neoton és a Csepregi Éva vezette Éva Neoton, ezután ismét Neoton Família lett, ma pedig a Neoton Família Sztárjai néven futnak.

Fábián Éva

A második Éva szintén a Kócbabákkal érkezett a zenekarba, ám nem sokáig énekelt velük, 1979-ben kivált. Szólókarrierbe kezdett, és ezúttal dalaival nem a felnőtt közönséget, hanem a gyerekeket hódította meg. A bájos énekesnő napjaink egyik legnépszerűbb gyermekpop-előadója. Úgy tűnik, az egykori kócbaba a kicsik között találta meg valódi hivatását, hiszen az éneklésen kívül rendszeresen mesél is a Magyar Rádióban.

Fábián Éva (Forrás: www.fabianeva.hu)

Mindemellett még a jótékonykodásra is marad ideje az 56 éves énekesnőnek, aki évente több jótékonysági koncertet ad szerte az országban. Éva az első magyar énekesnő, akit a Világ Dalfesztiváljainak szervezete fődíjjal jutalmazott, de számos előadói és újságírói díjjal is büszkélkedhet.

Tudtad? Az együttes több mint négy évtizedet felölelő története során olyan magyar hírességek voltak a Neoton Família tagjai, mint Szulák Andrea vagy Balázs Fecó.

Végvári Ádám

Az énekes-gitáros 1980-ban csatlakozott az együtteshez, és rövid időn belül frontember lett. Körülbelül innentől kezdődtek a Neoton Família szédületes sikerei, aminek hátterében sokan azt vélték felfedezni, hogy a lemezvállalat őket szemelte ki a magyar sztárzenekar szerepére.

Az mindenesetre tény, hogy ők voltak az első hivatalosan menedzselt hazai csapat. Végvári Ádám és Csepregi Éva ekkor váltak a zenekar meghatározó személyiségeivé, és ma már mindenkinek az ő arcuk ugrik be elsőnek, ha a Neotonról esik szó.

Egykor és most: Végvári Ádám és Csepregi Éva (Forrás: www.mistraliroda.hu, www.lacaceleb.hu)

1983-ban az Ádám és Éva duó elnyerte a Yamaha Fesztivál nagydíját a Holnap hajnalig című dallal. Ekkortájt évente jelentetett meg az együttes stúdióalbumot, és ontották az olyan örökzöldeket, mint a Hétvégi motorozás, az I love you vagy a Nyár van. 1984-től ezzel párhuzamosan kerültek a lemezboltok polcaira az Ádám-Éva duettek.

Végvári Ádám a Metropolban kezdte a zenélést, majd olyan zenekarokban fordult meg, mint a Volán és az Univerzál. Az 58 éves slágergyáros ma is zenél a Neoton Família Sztárjaival, emellett Adam Music néven saját stúdiót üzemeltet.

Csepregi Éva

A szőke énekesnő mellől a zenekarban dúló viszálykodások és személyes okok miatt 1983-ra kidőlt a másik két Éva, így ő maradt az egyedüli kócbaba. Ahogy az várható volt, egyetlen nőként ő lett a Neoton Família arca. 1990-ben, a legendás formáció kettészakadásakor Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal Éva Neoton néven folytatták a zenélést. Két évvel később egy időre felfüggesztette a munkát, amikor megszületett a skót Bob Heatlie-vel közös gyermeke, Dávid.

Csepregi Éva (Forrás: www.bomon.hu, www.rendezvenyszervezo-iroda.hu)

A munkakapcsolatból lett szerelem nem tartott sokáig, a pár útjai szétváltak, és az énekesnő egyedül nevelte fel fiát. A sztárról annak idején sokat pletykáltak amiatt is, hogy viszonyt folytatott Erdős Péterrel, az együttes menedzserével és a Hungaroton vezetőjével.

Az 1956-os születésű szőkeség nemrégiben megjelentett Napraforgó című önéletrajzi könyvében mindent bevall: egyebek között olyan kényes kérdésekről is beszél, mint az Erdős iránti szerelme vagy a másik két Éva kiválásának okai.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Csepregi Éva ma is fellép a Neoton Família Sztárjaival, szabadidejében pedig fáradhatatlanul jótékonykodik. Nemcsak karitatív koncerteken működik közre, de maga is létrehozott egy alapítványt az értelmi fogyatékosok segítésére.

Neoton-musical
Július 15-én mutatták be a Budapesti Operettszínházban a Szép nyári nap című musicalt, melyben 22 Neoton Família-sláger csendül fel. A darab egy '70-es évekbeli építőtáborban játszódik - a teátrum ezzel köszönti a rendszerváltás 20. évfordulóját.

Az előadás időpontjairól, a szereposztásról és a jegyárakról részletesen itt olvashatsz »
Ezt is szeretjük