Ez a jelenet robbantotta ki a diszkókorszakot világszerte
Nézd meg a táncot, amit anyukádék utánoztak!
Meg fogsz lepődni, milyen tüzes. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John Travolta tánctudásával tűnt ki a filmvásznon, bár énekhangja és vonásai is sokat nyomtak a latban, hogy az egyik legnagyobb hollywoodi sztár lett a 61 éves színészóriás.

Mindenki úgy akart táncolni, mint John Travolta

Tizenévesen anyja íratta be a kis John Travoltát egy színésziskolába, ahol a tehetséges fiú énekelni, táncolni is tanult a színészkedés mellett. Az első sikerfilm, amelyben mindezt meg is tudta mutatni a közönségnek, az 1977-es Szombat esti láz volt. A film gyorsan kultusszá vált, olyannyira, hogy több későbbi filmben is úgy hivatkoznak rá, mint egy mindenki által ismert jelenségre.

Nézd meg te is, milyen is volt ez az elhíresült tánc, amelyet mindenki igyekezett leutánozni a diszkók táncparkettjein.

A Szombat esti lázt gyorsan követte az 1978-as Grease, vagyis a Pomádé című film, amely szintén az egyik legismertebb táncos filmmé vált. Az '50-es évek Amerikájának Elvis-lázban égő fiataljainak vad száguldásait, fékevesztett táncait és szerelmeit mutatja be. John Travolta itt is vállán viszi a filmet a rokival fűszerezett táncos-zenés jelenetekkel. Most meg is tudod nézni az egyik ilyen jelenetet!

Ha kedvet kaptál a többi John Travolta-táncjelenet megtekintéséhez, és kíváncsi vagy a mögöttük megbújó sztorikra, koreográfiai érdekességekre, akkor mindenképpen ott a helyed a Táncoló Filmkockák című előadássorozaton.

A XI. Magyar Táncfesztivál programjának részeként  Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára szórakoztató előadássorozatban mutatja be a diszkókorszak és John Travolta életének izgalmas pillanatait olyan ikonikus filmeken keresztül, mint a Szombat esti láz, az Életben maradni, a Grease vagy a Ponyvaregény.

Izgalmas, ritka felvételek és a kedvenc táncbetétek kulisszatitkai várnak téged is június 15-21. között Győrben!

Ezt is szeretjük