Szörnyű autóbaleset csúfította el a szívtipró arcát
A legendás színész karrierjét autóbalesete törte derékba, ami után alkoholista és gyógyszerfüggő lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Montgomery Clift a negyvenes-ötvenes évek egyik legtehetségesebb hollywoodi színésze volt, akinek neve - kiváló alakításai ellenére - sajnálatos módon szinte teljesen feledésbe merült.


Pedig a neurotikus és sebzett férfikarakterek megformálóját tartják James Dean és Marlon Brando előfutárának, arról nem is beszélve, hogy fájdalmasan rövid pályafutása során négy alkalommal jelölték Oscar-díjra.

Clift 13 évesen debütált a Broadwayn, majd tízéves színházi munka után, 1948-ban kapta meg első szerepét John Wayne oldalán a The Search című moziban - vele játszott A vörös folyóban is. Alfred Hitchcockkal pedig a Meggyónom című thrillerben dolgozott együtt.

Összezúzódott az arca

Az ötvenes években a szívtipró olyan, ma már klasszikusnak számító filmekben tűnt fel, mint az Amerikai tragédia vagy a Most és mindörökké, ám egy szörnyű autóbaleset derékba törte karrierjét.

1956. május 12-én az Esőerdő megye forgatásán gépkocsija egy telefonpóznának csapódott, aminek következtében Cliftnek eltörött az állkapcsa és az orra, betört a homloka, arca pedig több helyen összezúzódott.

Az egykor ellenállhatatlanul vonzó férfi egész életére megcsúfult - a plasztikai sebészeknek csak tucatnyi műtét árán sikerült némiképp korrigálniuk a baleset következményeit.

Clift pedig képtelen volt feldolgozni a történteket, és mérhetetlen fájdalmában alkoholista és gyógyszerfüggő lett. Helyzetét tovább nehezítette homoszexualitása, amit következetesen titkolt a közvélemény előtt.

Az ötvenes évek végén, illetve a hatvanas évek elején még elvállalt néhány szerepet, amelyek közül az 1961-es Ítélet Nürnbergben a legemlékezetesebb.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ám egészségi állapota egyre inkább megromlott, többek között vérhas és vastagbélgyulladás kínozta. 45 éves korában bekövetkezett halálát szívroham okozta.

Ezt is szeretjük