Végül legyőzte a rák a közkedvelt Monica Bleibtreu
Születésnapja után nem sokkal örökre elszenderedett a híresség, akit már régóta gyötört a gyilkos kór.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életének 65. évében, 2009. május 14-én elhunyt Monica Bleibtreu Grimme-díjas német színésznő, akit a magyar nézők legutóbb a 4 perc című mozifilmből ismerhettek.

A 4 perc egyik jelenetében Hanna Herzsprunggal

A sztár évek óta küszködött a tüdőrákkal, míg végül egy hamburgi kórházban örökre lehunyta a szemét, adta hírül a szóvivője.

Az 1944-es, osztrák származású sztár eleinte a színpadon próbálgatta tehetségét.

Bár a hatvanas évek végétől felbukkant különféle tévéfilmekben, továbbra is olyan színtársulatokkal játszott, mint a berlini Schiller Theater és a bécsi Burgtheater.

Imádta a színpadot

Első mozifilmje az 1972-ben készült Ludwig – Requiem für einen jungfräulichen König volt, melyet további alkotások követtek.

Professzionális karrierje során több, mint harminc moziban csillogtatta meg kivételes karakterformáló képességét, melyek közül nem egy a magyar közönséghez is eljutott.

Az 1998-as A lé meg a Lola című nagysikerű filmben fia, a szintén szakmabeli Moritz Bleibtreu mellett egy vak asszonyt alakított, a Mária utolsó utazásában egy rákban haldokló nőt formált meg, míg a 2006-os 4 percben egy nyolcvanéves, börtönlakó zongoratanárnőt keltett életre.

Munkásságáért több ízben kitüntették: megkapta a legjobbnak járó német tévés és filmes díjat – Deutscher Fersehpreis, Deutscher Filmpreis -, az Adolf Grimme-díjat, továbbá, mint közkedvelt színésznő, nemrég neki adományozták a Romy-díjat is.

Ezt azonban személyesen már nem tudta átvenni, csak kisfilmen köszönte meg a megtiszteltetést.

- Monica Bleibtreu képes volt arra, hogy kevés eszközzel is óriási hatást érjen el – méltatta Heinrich Breloer rendező, akivel a 2001-es Die Manns című tévéfilmben dolgozott együtt.

Ezt is szeretjük