Így néznek ki most a Modern Talking szívtiprói

A szőke Dieter Bohlen és a barna Thomas Anders zenéjével sok tiniszívet megdobogtatott a nyolcvanas években.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jumáhárt, jumászól – körülbelül így énekelgettük anno az általános iskolában a talán legsikeresebb német együttes, a Modern Talking első slágerét. És természetesen vérre menő vitákat folytattunk arról, vajon a szőke gitáros Dieter Bohlen, vagy a szintetizátornál álló barna társa, Thomas Anders jobb pasi.


A popduó 1984-ben alakult, és a rajongók hamar megkedvelték a könnyed hangzásvilágot, a dudorászható dalokat, no és persze a két, akkori mércével sármosnak számító előadót.

Népszerűségüket mi sem jelzi jobban, mint hogy az eladott lemezeik száma alapján minden idők harmincadik legsikeresebb bandájának számítanak.

Bár többször abbahagyták, majd ismét összeálltak, Magyarországot a nyolcvanas évek második felében hódították meg, majd ahogy közeledett a 1990, úgy merültek el ők és velük együtt az eurodisco szép lassan a feledés homályába.

Dieter Bohlen, a szőke

Dieter Bohlen, aki egyébként zeneszerzőként is tevékenyen részt vett a duó életében, tovább folytatta zenei tevékenységét, olyan sztárokat karolt fel és futtatott be, mint C.C. Catch, Bonnie Tyler vagy Chris Norman. Emellett például a Tetthely című sorozathoz is írt betétdalokat.


Az 54 éves sztár azóta már maga mögött tudhat egy-két szókimondó életrajzi kötetet, néhány plágium-vádat, magánéleti problémát és botrányos tévészereplést is – ő volt ugyanis a német megasztár egyik zsűritagja, ahol kíméletlenül osztotta az észt az énekeseknek.

Emellett számtalan díjjal tüntették ki munkásságáért, sőt, egy szatirikus rajzfilm is készült életéből Dieter – Der Film címmel. Eredetileg ugyan moziban mutatták volna be, de Bohlen elégedetlenkedése miatt végül csak DVD-n adták ki.

Thomas Anders, a barna

Thomas Anders már nem volt akkora nagyágyú, mint szőke társa. A 45 éves előadó a Modern Talking oldalvízén próbált evickélni a pop tengerében, de önálló albumaival már nem sikerült olyan nagyot dobbantania, mint szeretett volna, legalábbis Németországon kívül.


Ott azonban, több mint 120 millió eladott albummal a legsikeresebb előadóvá vált az idők során.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Imádott Norájával, akinek neve mindig ott fityegett a nyakában, 1999-ben szakítottak, és ő rá egy évre máris újra nősült. Felesége, Claudia Hess 2002-ben kisfiút szült neki.

Ezt is szeretjük