Minden idők 10 legszexibb filmes szívtiprója

Jó pasik mindig is léteztek a filmiparban, és időről időre megőrjítették a nőket. Íme, a tíz legvonzóbb közülük.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szépség nem csak a nők kiváltsága, szerencsére az erősebbik nem képviselői között is akadnak bőven lélegzetelállítóan jóképűek. A korral természetesen változtak az ideálok, de egy-egy klasszikus férfiszépség utánozhatatlan sármja még hosszú évtizedek múltán is képes megdobogtatni a női szíveket.

Hollywood gyakorlatilag a szépség és fiatalság megszállottja, és mivel az előadó-művészet természetétől fogva vizuális műfaj, azt még sose rótták fel egyetlen filmszínésznek se, ha az átlagosnál előnyösebb külsővel, tüzes tekintettel vagy titokzatos vonzerővel áldotta meg a sors.

Alábbi, szigorúan szubjektív összeállításunkban áttekintjük a filmvilág legellenállhatatlanabb sármőrjeit két-két meghatározó férfival prezentálva a korízlést és az akkori bálványozott ideált. A képzeletbeli időutazást acélkék szemek, feszülő izmok és ragyogó mosolyok teszik felejthetetlenné - a szőke szépfiútól a latin szeretőig széles a kínálat, csak győzzünk válogatni!

A negyvenes évek: a táncfenomén és a hősszerelmes

Gene Kelly és Errol Flynn

A hollywoodi aranykor zenés filmjeinek férfisztárjai tökéletes megtestesítői voltak mindannak, amiről akkoriban egy nő álmodozott: elegáns megjelenés, kifogástalan jómodor és briliáns tánctudás. Mivel Gene Kelly mindezekben élen járt, egykettőre a nők kedvencévé vált, 1944-re pedig már befutott táncos lett. Az Ének az esőben sztárja a sportnak és a haditengerészeti szolgálatnak köszönhette atletikus alkatát.

Az Oscar-díjas énekes-színész Fred Astaire-rel vállvetve ropta a táncot, évtizedekig nem is hiányozhatott egyetlen valamirevaló musicalből se. Bár a jóképű színészt minden partnernőjével összeboronálták, valójában monogám és szerelmes típus volt. Három házasságából három gyermeke született. A sármos tánczsenivel kegyes volt a sors, 83 éves korában, álmában érte a halál.

Gene Kelly és Errol Flynn

A szenvedélyes ausztrál szívtipró, Errol Flynn hírhedt volt ivászatairól, botrányairól és nőügyeiről. Világhírű filmszerepei miatt azonban a rajongó hölgyek ikonként tekintettek fel rá, Robin Hood és Don Juan hősszerelmes karaktereit látták benne, és sorban álltak az ajtaja előtt, amit a szoknyapecér Flynn ki is használt. Háromszor nősült, három lányt és egy fiút nemzett. Mégse tisztes családapaként, hanem liliomtipróként híresült el, utolsó hódításként ugyanis még egy 15 éves színészkislányt is begyűjtött.

A tökéletes fizikumú, jóképű színész két végéről égette a gyertyát, súlyos drog- és alkoholfüggősége végül szívrohamhoz vezetett. A legendás színész mindössze ötven évet élt, vonzó mosolyát 22 filmje őrzi.

Az ötvenes évek: a mintaférj és a magányos lázadó

Paul Newman és James Dean

Paul Newman az 1958-as Macska a forró bádogtetőn című drámával robbant be a sztárvilágba, tökéletes külsejére és acélkék szemeire nem lehetett nem felfigyelni. Élsportoló és katona volt, izmos felsőtesttel büszkélkedhetett. A vásznon a leggyönyörűbb filmszínésznők voltak a partnerei - Lita Milan, Liz Taylor, Sophia Loren -, a magánéletében viszont példásan hűséges volt második feleségéhez.

Joanne Woodward színésznővel kerek ötven évig éltek együtt. Három lányt neveltek fel együtt, de a színésznek előző, Jackie Witte-tel kötött házasságából is volt három gyermeke. Az elbűvölő sármőr és bőkezű filantróp számos szerepével bizonyította, hogy jóval több volt egy átlagos szívtiprónál, drámai alakítását 1986-ban Oscar-díjjal jutalmazták. A színész hosszú betegség után 2008-ban, 83 éves korában hunyt el.

Paul Newman és James Dean

Az ötvenes évek filmrajongói tobzódhattak a jóképű színészekben - Cary Grant, Marlon Brando, Mel Ferrer -, de a fiatal lányok nagy kedvence vitathatatlanul James Dean volt. Az Édentől keletre és Az óriás sztárja nemcsak szerepeiben volt lázadó, magánéletében sem volt egyszerű eset. Szomorú tekintetének és impulzív személyiségének azonban képtelenség volt ellenállni, és, bár nőkkel és férfiakkal egyaránt hírbe hozták, csak egyszer volt igazán szerelmes, Pier Angeli olasz színésznőbe.

Dean szabadságvágya azonban győzedelmeskedett érzelmein, kapcsolatuk zűrös véget ért. A színészt korai, tragikus halála valóságos ikonná tette, személyiségéből számtalan művész merített inspirációt, nem is beszélve a hölgyrajongók hadáról, akik filmjeit nézve 65 év után is elolvadnak a vadóc szívtipró tekintetétől.

A hatvanas évek: a francia sármőr és az amerikai jófiú

Alain Delon és Gregory Peck

A kor tinédzserjei és unatkozó háziasszonyai nem csak az amerikai, de a hódító olasz és francia színészekért is megvesztek. A francia szépfiú, Alain Delon A Rocco és fivéreivel került színre, vonzó külseje és tehetsége immár félszáz éve garancia a sikerre. A kék szemű rosszfiú mindig szolgáltatott témát a pletykalapoknak.

Évekig cikkeztek Romy Schneiderrel való kapcsolatáról, második felesége, Natalie múltjáról, futó kalandjáról az énekesnő Nicóval és közös, törvénytelen fiukról, titkos szeretőiről vagy épp fiával, Anthonyval való elmérgesedett viszonyáról. Felkavarta az állóvizet három testőrének rejtélyes halála is, főleg, hogy a kusza ügynek máig nincs magyarázata. A hírhedt szívtipró az exek szerint zsarnoki természetű szerető, aki bőszen vallja, hogy a szerelemben mindent szabad. Az elvált sármőr 74 évesen is hódít, a francia elit partijain kizárólag a legcsinosabb színésznők társaságában mutatkozik.

Alain Delon és Gregory Peck

A kaliforniai szívtipró, Gregory Peck karrierje már a negyvenes években elindult, de a népszerűséget és az Oscar-díjat csak az 1962-es Római vakáció hozta meg neki. Klasszikus férfiszépsége sikerre ítélte. A 191 centi magas, erős és szédületesen jóképű színészt az ég is hősszerepre teremtette. A vásznon Audrey Hepburnt, Ingrid Bergmant és Ava Gardnert is elbűvölte, a való életben viszont csak két nőt vezetett oltár elé.

Első feleségétől, Greta Konen Rice-tól 12 év és két gyerek után vált el. Második feleségével, Veronique Passanival boldog házassága volt, egy fiuk és egy lányuk született. A fiatal Peck nagyivó és erős dohányos volt, de később visszavett a tempóból. A színészlegenda 87 éves korában, természetes halállal halt meg Los Angeles-ben. Filmjeiben többnyire szimpatikus karaktereket játszott, de cseppet se bánta, mivel úgy vélte, egy jófiút érdekessé tenni nagyobb színészi kihívás, mint gonoszat játszani.

A hetvenes évek: az olasz hódítók

Al Pacino és Robert De Niro

Bármily furcsa, de egy elképesztő pasival és színészlegendával lennénk szegényebbek, ha Francis Ford Coppola rendező anno nem harcol foggal-körömmel, hogy az ifjú Al Pacino játssza A Keresztapa főszerepét. Az olasz származású szívtipró azonban jött, játszott és győzött: egyedi sármjával valóságos mítoszt teremtett. Ő maga nyilatkozta, hogy szerinte épp szabálytalan külseje vált előnyére, amivel alaposan kilógott a hetvenes évek szépfiúi közül.

Akárhogy is, az örök agglegény nőkben sose szenvedett hiányt, számtalan kedvese közül - Ellen Barkin, Kim Basinger, Diane Keaton - még Beverly D’Angelóval állt legközelebb a házassághoz, akivel hat év együttélés és két gyerek után váltak külön. A 69 éves színészt legutóbb Kirstie Alley-vel hozták össze, de a Beverly Hills-i sztárpáros állítólag csak a jószomszédi viszonyt ápolja.

Al Pacino és Robert De Niro

A csavargó kamaszból lett színészikon, Robert De Niro az 1974-es Keresztapa 2-vel és a Martin Scorsese rendezte Taxisofőrrel vívta ki a kritikai elismerést, nem utolsósorban pedig a hölgyek rajongását.  Szívügyeit tekintve elég kuszák a szálak, ám egy biztos: az olasz származású szívtipró kétszer nősült, Diahnne Abbott színésznő és Grece Hightower stewardess is egy-egy fiút szült neki. Utóbbival 2001-ben beadták a válópert, de végül mégis együtt maradtak. Második felesége előtt Toukie Smith modellel élt együtt, akivel ikreket fogadtak örökbe.

A zárkózott életű színészt 1998-ban a franciák megvádolták, hogy párizsi prostikkal volt dolga, ő azonban mindent tagadott. A botrány óta kizárta a sajtót az életéből, a riportereknek is csak távirati stílusban válaszolgat. A hírek szerint 2011-ben a Son of No One című mozi kedvéért újra kamera elé áll.

A nyolcvanas évek: a kisfiús szívtipró és a divatikon nőfaló

Tom Cruise és Don Johnson

Sajnos Tom Cruise az utóbbi időkben nem alakításai révén került be a hírekbe, pedig a ma is jóképű színész azért korábban többször bizonyította már, hogy képes odaszegezni a székhez a nézőt egy-egy filmjével. A Koktél és a Top Gun 47 éves sztárja üstökösként robbant be, meghódítva a szakmát és tinilányok millióit.

Pletykaszinten még mindig téma, hogy meleg-e, vagy sem, annak ellenére, hogy mindig a legszebb színésznőket gyűjti be. A háromszoros Golden Globe-díjas színész első felesége Mimi Rogers színésznő volt, utána 11 évig Nicole Kidmannal alkottak álompárt. A válás után három évig Penelopé Cruzt szédítette, majd nagy meglepetésre elvette a nála 16 évvel fiatalabb Katie Holmes-t. Közös kislányuk, Surie már három éves, de a mintaapa Cruise még két örökbe fogadott gyerekről - Isabelláról és Conorról - is gondoskodik. A színész jelenleg Cameron Diazzal forgatja a Knight & Day című vígjátékot.

Tom Cruise és Don Johnson

A Miami Vice című sorozat Sonny Crocett nyomozójának szerepével egy csapásra híressé vált amerikai Don Johnson - olyan tinibálványokkal együtt, mint Rob Lowe, Matt Dillon vagy Andrew McCarthy - gyakorlatilag uralta a nyolcvanas éveket és a női szíveket. A divatikon zsaru 110 epizódon keresztül bűvölte a hölgynézőket, a magánéletben pedig a szőke bombázót, Melanie Griffith-t. Első házasságuk alkohol- és drogmámoros veszekedésekbe, majd válásba fulladt, de 1989-ben újra fellángolt közöttük a szerelem. Bűvös hét évig bírták újra együtt, egy lányuk született.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A szoknyapecér Johnson nem sokáig maradt szingli, nőinek listáját olyan nevekkel bővítette, mint Barbra Streisand vagy a dögös Jodi Lyn O’Keefe színésznő, aki a lányát játszotta a Nash Bridges sorozatban! Az 59 éves színész legutóbb akkor került a lapokba, amikor enyelgésen kapták a 19 éves Sophia Gucci pornósztárral. Az öregedő sármőr ezzel a húzásával leginkább feleségét, Kelley Phlegert hozta kínos helyzetbe, aki immár tíz éve a párja és nem mellesleg három gyermekének anyja is.

Ezt is szeretjük