Tudd meg, kire nem hagyott egy árva dollárt sem Michael Jackson
Michael Jackson végrendeletéből kiderült: rokonai közül sokan semmit sem látnak majd az örökségből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A News of The World bulvárlap május 30-án hozta nyilvánosságra Michael Jackson végrendeletének részleteit, ami bizony Jacko sok rokonának és ismerősének tartogat néhány kellemetlen meglepetést.

A pop királya ugyanis vagyona 40%-át édesanyjára, a 80 éves Katherine Jacksonra hagyta, akit fia végakarata szerint jelen pillanatban 99 millió dollár - vagyis több mint 22 milliárd forint - illetne meg, ám ezt egyelőre nem kapta kézhez.

Michael Jackson vagyonának további 40%-át három gyermekére, Prince-re, Parisre és Blanketre hagyta, illetve fontos megjegyezni, hogy Katherine halála esetén az édesanyjára hagyott rész is a gyermekekre száll.

Odafigyelt gyerekei jövőjére

A világhírű énekes előrelátásáról és bölcsességéről tanúskodik, hogy a három kiskorú csak évtizedek múlva rendelkezhet teljes körűen a vagyon felett. Jackson ugyanis pontosan megszabta, hogy miként juthatnak majd hozzá a pénzhez.

Ezzel pedig elkerülhetővé tette azt, hogy a hirtelen jött gazdagság rossz hatást gyakoroljon rájuk, illetve kevesebb az esélye annak is, hogy felelőtlenül elszórják a pénzt. A feltételek pedig a következők: eleinte havi támogatást kapnak, majd 21 éves koruktól kezdve további összegeket kérhetnek.

Örökségük egyharmadát 30 éves korukban használhatják saját belátásuk szerint, a felét pedig 35 évesen, és majd csak 40 éves korukban kapják meg a teljes és korlátlan hozzáférést az őket megillető vagyonhoz.

A jótékonykodást sem felejtette el

Ami pedig Jackson pénzének maradék 20%-át illeti, azt jótékony célokra ajánlotta fel. 

Az 50 évesen tavaly nyáron elhunyt popsztár tehát egyetlen dollárt sem hagyott testvéreire, Janetre, Rebbie-re, LaToyára, Randyre, Marlonra, Titóra, Jackie-re és Jermainre.

Ugyanezt elmondhatja magáról Michael Jackson erőszakos édesapja is, Joe Jackson is, akiről köztudott, hogy rendszeresen bántalmazta fiát kiskorában. Nem részesülnek a vagyonból Michael Jackson egykori feleségei, Debbie Rowe és Lisa-Marie Presley sem.

Ezt is szeretjük