Ezek voltak Michael Jackson utolsó szavai! A sztár orvosa mindent bevallott
Egy dokumentumfilmben mesélt Conrad Murray a végzetes napról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 7-én, hétfőn, kétnapos tanácskozást követően bűnösnek ítélte az esküdtszék Michael Jackson egykori orvosát, Conrad Murray kardiológust gondatlanságból elkövetett, nem szándékos emberölés vádjában.

Mint ismeretes, a pop királya 2009. június 25-én hunyt el. A halottkémi jelentés kimutatta, hogy tragikusan fiatalon, 50 évesen bekövetkezett halálát Propofol-túladagolás okozta, a gyógyszert pedig az orvos adta be neki.

Még több altatóért könyörgött

Az NBC csatorna még 2009-ben kezdett el egy tényfeltáró dokumentumfilmet forgatni a felelőtlen orvosról, akinek szeptember végén kezdődött tárgyalásán is mindvégig jelen voltak.

A Michael Jackson and the Doctor című műsor november 11-én került adásba a tengerentúlon, az Egyesült Királyságban pedig a jövő héten vetítik majd le a tévénézőknek.

A dokumentumfilm egyik legmegrázóbb pillanata kétségkívül az, amikor a kardiológus a kamerák kereszttüzében idézi fel a halálos ágyán fekvő popsztár utolsó szavait.

"Nem tudott aludni"

- Hadd kapjak még egy kis tejet - idézte fel Michael Jackson utolsó szavait Conrad Murray, de a sztár természetesen nem tejet akart inni, hanem ez volt az erős, fehér altató beceneve.

- Tényleg nem tudott aludni. Emlékeztek rá a Thriller című klipben, miután kisminkelték és elmaszkírozták? Pontosan úgy nézett ki - fogalmazott Conrad Murray egy másik jelenetben.

A The Sun értesülései szerint a doktor egyébként 1,6 millió dolláros fizetséget remélt a dokumentumfilmért cserébe, ám az NBC és a Chanel 4 is megerősítette, miszerint nem kap egyetlen dollárt sem.

Az ítélethirdetést követően Conrad Murray-t bilincsbe verve vitték a Los Angeles-i megyei börtönbe, és minden bizonnyal ott is marad a büntetés november 29-én történő kihirdetéséig.

A bíró ugyanis elutasította az óvadék elleni szabadlábra helyezést, az előzetes beszámolók szerint pedig az orvos akár négy év letöltendő börtönbüntetést is kaphat tette miatt.

Ezt is szeretjük