Megdöbbentő tények Michael Jackson haláláról
Nyilvánosságra hozták a pop királyának boncolási jegyzőkönyvét, amelyből kiderült: az énekest orvosa ölte meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közelmúltban nyilvánosságra került boncolási jegyzőkönyv megdöbbentő tényekre derít fény Michael Jackson egészségi állapotával kapcsolatban. Az Associated Press értesülései szerint Jackson karjai tele voltak szúrásnyomokkal, arcát és nyakát sebhelyek borították, szemöldökét és ajkait pedig tetoválták. Mindezek ellenére a pop királya korántsem volt az a beteg csontváz, aminek a lapok lefestették, írta a hírügynökség.

Sőt, a halottkém szerint Michael Jackson meglehetősen egészséges ötvenéves férfi volt, mielőtt túladagolásban elhunyt volna. Mintegy 62 kilós testsúlya normálisnak tekinthető 170 centiméteres magasságához képest, szíve erős volt, veséi és más szervei szintén teljesen jó állapotban voltak.

Légzési problémákkal küszködött

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem akadtak egészségügyi problémái. A boncolás során gerince alsó részében és ujjaiban ízületi gyulladást találtak, ám ennél nagyobb gondot jelentett tüdőgyulladása. A csökkent kapacitás miatt pedig bizonyára légzési problémákkal küszködött, ám a jegyzőkönyv szerint ez nem okozhatta a tragédiát.

A boncolás alátámasztotta a korábbi híreket, miszerint Michael Jackson halála egyértelműen emberölés volt. Ezért pedig orvosa, dr. Conrad Murray a felelős, aki azon a végzetes június 25-ei napon propofolt és két másik nyugtatót juttatott a sztár szervezetébe, hogy az álmatlanságban szenvedő énekes aludni tudjon.

Nem volt szervezetében drog és alkohol

Holttestében ennek megfelelően a fent említett vegyületeken kívül nem találtak más anyagot - a lidocaint és az ephedrine-t leszámítva -, ahogyan alkohol, illetve kábítószerek nyomaira sem bukkant a boncolás végző szakember.

Michael Jackson idén nyáron adott volna egy visszatérő koncertsorozatot a londoni O2 Arenában, ám erre halála miatt nem került sor. A próbákon készült lenyűgöző felvételekből azonban Kenny Ortega felkavaró dokumentumfilmet készített This Is It címmel, amelynek világpremierje október 28-án lesz.A jegyeket szeptember 27-e óta árulják a hazai mozikban, mivel a filmet csak két hétig nézhetik meg a rajongók.
Ezt is szeretjük