Legyőzte a tüdőrák az 56 éves színészt - Családja körében hunyt el
Michael Nyqvist svéd színészt olyan filmekben láthattuk, mint A tetovált lány vagy a John Wick.

michael-nyqvist-cover-1
beauty and style
Top olvasott cikkek

2017. június 27-én, kedden elhunyt Michael Nyqvist, adta hírül a Telegraph. Az 56 éves svéd színész egy éve küzdött a tüdőrákkal, jelentette be szóvivője, majd hozzátette, hogy stockholmi otthonában hunyt el családtagjai és szerettei körében. 

Michael Nyqvist színészi karrierje 30 évvel ezelőtt kezdődött, az áttörést pedig Lukas Moodysson 2000-ben bemutatott Együtt című filmje hozta meg számára. Négy évvel később láthattuk a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára jelölt Hétköznapi mennyországban, nemzetközi ismertségre pedig a 2009-es A tetovált lány című filmnek köszönhetően tett szert, melynek két folytatásában is ő keltette életre a Mikael Blomkvist nevű főszereplőt.

Michael Nyqvist (1960-2017)
Michael Nyqvist (1960-2017)

Az elmúlt években nagyköltségvetésű hollywoodi produkciókban is feltűnt: szerepelt például a 2011-es Elhurcolva című thrillerben, a Mission: Impossible - Fantom protokollban és a John Wick című akciófilmben is. Halála idején Thomas Vinterbeg Kursk című történelmi filmjét forgatta, amit az eredeti tervek szerint jövőre mutattak volna be.

Ezt is szeretjük