69 éves korában elhunyt Merlin Olsen
A kemoterápia sem segített
Merlin Olsen amerikai futballistaként lett világhírű, majd visszavonulása után sikeres tévés karriert futott be.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. március 11-én a kaliforniai Duarte városában 69 évesen elhunyt Merlin Olsen, jelentette be a szomorú hírt testvére, Orrin Olsen. Az egykori sportolónál és színésznél tavaly diagnosztizálták a tüdőrákot, ám a kemoterápiás kezelés sem mentette meg életét.

Merlin Olsen 1940. szeptember 15-én született az Utah államban található Loganben, és a diploma megszerzése után lett a National Football League - NFL - sportolója. A hatvanas években Rosey Grierrel, Deacon Jones-szal és Lamar Lundyval együtt a Los Angeles Rams legjobb játékosa volt, és csak a rettegett négyesként emlegették őket.

Sikerek és elismerések

1962 és 1974 között minden évben játszott a Pro Bowl kupán, kiemelkedő sportolói pályafutásának elismeréseként pedig 1982-ben beválasztották a Pro Football Hall of Fame-be, illetve a College Football Hall of Fame-be. Visszavonulása után sikeres kommentátori és tévés karriert futott be.

Mikor 1977-ben Victor French úgy döntött, hogy elhagyja a Little House on the Prairie című sorozatot, őt választották ki, hogy játssza el Michael Landon barátját, Jonathan Garvey-t, akit aztán éveken keresztül formált meg a népszerű szappanoperában. Később saját sorozatában, a Father Murphyben láthatták a nézők, amiben egy utazó papot alakított.

Fájó űrt hagyott maga után

- Merlin Olsen kivételes ember volt, aki sikeres sportolói karrierje után lelkiismeretes tévés és színész lett. Nagy megtiszteltetés volt vele dolgozni az elmúlt években, mivel törődött az emberekkel, különösen azokkal, akik szintén imádták az amerikai futballt. Merlin nagyformátumú személyiség volt, aki fájó űrt hagyott maga után. 

Az NFL nevében részvétünket fejezzük ki feleségének, Susannek, valamint az egész Olsen családnak – olvasható Roger Goodellnek, az NFL főigazgatójának nyilatkozatában. A legfrissebb hírek szerint a Utah State University - ahol Olsen tanult, valamint sportolói karrierjét kezdte - egy szobrot állít majd a stadionjában az intézet egykori növendékének emlékére.
Ezt is szeretjük