Súlyos balesetből épült fel! Végül a rák szövődményeibe halt bele a kedvelt énekes
Mel McDanielt 1996-ban koncert közben érte súlyos baleset.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. március 31-én, életének 68. esztendejében elhunyt Mel McDaniel amerikai countryénekes, aki olyan slágerekkel bombázta a slágerlistákat, mint a Louisiana Saturday Night, a Stand Up és a Baby's Got Her Blue Jeans On.

A hazájában rendkívül népszerű sztár a hírek szerint rákkal küzdött, végül a betegség okozta a halálát.

Lassan indult be a karrierje

Mel McDaniel 1942-ben egy kamionsofőr fiaként született az Oklahoma állambéli Checotah városkában - ugyanott, ahol a jelen fiatal countrycsillaga, Carrie Underwood is nevelkedett.

Állítólag 14 éves korában látta Elvis Presley-t a televízióban, és az élmény hatására döntötte el, hogy ő is énekes lesz. Önerőből megtanult gitározni, és rendszeresen fellépett az iskolai tehetségkutatókon.

Az érettségi után Oklahoma különböző városainak éjszakai klubjaiban állt a közönség elé, majd szerencsét próbált a countryzene fővárosában, Nashville-ben is, de kudarcot vallott.

McDaniel azonban nem adta fel: néhány évre Alaszkába költözött, megalapozta hírnevét, majd visszatért Nashville-be, és a Holiday Innben lépett fel minden este.

Súlyos baleset érte koncert közben

Az első áttörés akkor következett be, amikor a Wilburn Brothers énekese, Teddy Wilburn meghallgatta egyik előadását, és rögtön beajánlotta az ifjú tehetséget egy lemezstúdiónak, majd 1976-ban leszerződött vele a Capital Records.

Ám igazából csak a nyolcvanas évekre fedezte fel magának a közönség: ekkoriban íródtak legnépszerűbb dalai, a Louisiana Saturday Night és az 1984-ben Grammyre is jelölt Baby's Got Her Blue Jeans On, mely utóbbi mind az amerikai, mind a kanadai countrytoplista első helyéig jutott.

Karrierje során 15 albumot dobott piacra, a legutolsó, Reloaded címűt 2006-ban, 13 évnyi kihagyás után. Mel McDaniel ugyanis egy 1996-os koncertje alkalmával bezuhant a zenekari árokba, és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Felépülése sokáig húzódott, így csak ritkán vállalt fellépéseket, végül a már említett lemezzel tért vissza a köztudatba. Még ugyanabban az évben bekerült az oklahomai Music Hall of Fame sztárjai közé.

Ezt is szeretjük