Óriási a botrány Meghan hercegné címlapja körül - Lopással vádolják
Kísérteties a hasonlóság a két mű között, ráadásul mindkettőben közreműködött Meghan.

meghan-hercegne-vogue-cimlap-lopas-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegnének abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy ő volt a Vogue szeptemberi számának megbízott főszerkesztője - ezt a posztot egyébként még soha senki nem tölthette be, a nagy múltú divatlap ez idáig nem dolgozott vendégszerkesztőkkel, még akkor sem, ha a királyi család tagjairól volt szó.

Meghan lopta a címlaptervet?

Ennek ellenére Meghan felvetette a dolgot Anna Wintournak, a divat nagyasszonyának, a magazin főszerkesztőjének, aki azonnal igent mondott a hercegné kérésére. A napokban készült el az említett lapszám, amit a sussexi hercegi pár hivatalos oldala, a Sussex Royal már meg is osztott az Instagramon.

Sokan felháborodtak a Meghan által készített címlapon, ugyanis szerintük túlságosan a politikai korrektségre hajtott ezzel, és nem olyan nőket vett górcső alá, akik valóban változást hoztak a világba. 14 híres nőt választott ki a magazin előlapjára, és mellékelt egy tükröt hozzá, ezzel jelezve, hogy te vagy a 15., aki megváltoztathatja a világot.

Meghan maga is szerepelt egyszer egy ilyen összeállításban, Samantha Brett és Steph Adams könyvében, a The Game Changersben, ahol egy fekete-fehér címlapon 15 nő fotóját helyezték el. Ismerős lehet, hiszen a sussexi hercegné egy teljesen ugyanilyen címlappal állt elő. A két írónő érthetően nagyon csalódott amiatt, hogy Meghan vélhetően lemásolta az ötletüket, főként, hogy egyike volt azoknak a nőknek, akit a címlapjukra tettek.

- Megértjük, hogy a sussexi hercegnének nagyon nehéz dolga van, egy teljesen új világba érkezett, Amerikából egyenesen a királyi családba. Azonban ez még nem ok arra, hogy a mi tervükkel álljon elő. A Vogue történetében sosem volt még ehhez hasonló, ez a keretes címlap nem is az ő stílusuk. Nincs valami protokoll, amit ilyenkor követnie illene?

Szerinted tényleg lopta az ötletet?
Szerinted tényleg lopta az ötletet?
Fotó: The Game Changers/Vogue

Jól látható, hogy szeretné, ha hallanák a hangját, de nagyon nehéz egyszerre a királyi család tagjának lenni, és beleszólni a politikába. A sussexi hercegné olyan nő, akire szívesen néznénk fel. Jó ötletei voltak, a pozitivitással, a változással, a diverzitással, a kedvességgel. De nem lett volna sokkal hasznosabb, ha a saját ötleteiből merítve kiad mondjuk egy könyvet néhány erős nővel készült nagy interjúval, az eladásból befolyt összeget pedig jótékony célokra fordította volna? - nyilatkozták a Daily Mailnek az írónők.

Nemcsak az olvasóktól és az eredeti címlaptervezőktől érkezett kritika Meghan felé, hanem az egyik legnagyobb brit műsorvezető, Piers Morgan is megmondta a véleményét a különszámról:

- B-listás színésznőcskeként, gondolom, egész életében arra vágyott, hogy a Vogue címlapján szerepelhessen. Van egy hírem számodra: már nem reflektorfényfüggő sztárocska vagy, hanem a királyi család egyik tagja. Viselkedj is úgy!

Kiválasztott 14 multimilliárdost, aztán kedvesen mellékelt egy tükröt, hogy te magad is lehetsz a változás. Esküszöm, mindjárt elhányom magam. Szóval az a tanácsom, hogy jól nézz bele abba a tükörbe, amit a számhoz adtál, és döntsd el, hogy politikai aktivista akarsz lenni, vagy előkelőség. Mert a kettő együtt nem megy - írta a Daily Mail oldalán.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük