Meghannek elképesztő szabályokat kell betartania - A királynő engedélye kell még az alváshoz is
Meghan hercegnének rengeteg szabálynak meg kell felelnie.

meghan-markle-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegné élete gyökerestül megváltozott, miután kimondta az igent Harry hercegnek. Köztudott, hogy a királyi család tagjainak számtalan szigorú protokollszabályt kell betartaniuk, ezeknek a többsége a hétköznapi emberek számára furcsának, megdöbbentőnek, némelyik pedig egész egyszerűen csak nevetségesnek hathat. Ezek az új szabályok természetesen az újdonsült tagra, Meghanre is érvényesek.

Szigorú protokollszabályokat kell betartania

Miután bejelentette Meghan a Harry herceggel való eljegyzését, már akkor meg kellett felelnie néhány szabálynak, például egyik királyi családtag sem lehet fenn a közösségi oldalakon. Meghan 2018 januárjában ennek eleget is tett, és letörölte magát az összes közösségi platformról. Szelfiket sem készíthet magáról soha többet, emellett autogramot sem adhat egy lelkes rajongójának sem.

Ha a királynő otthonában tartózkodik Meghan, akkor nem mehet el lefeküdni előtte.
Ha a királynő otthonában tartózkodik Meghan, akkor nem mehet el lefeküdni előtte.

Meghan hercegnének kötelező pukedlivel köszöntenie II. Erzsébet királynőt, még abban az esetben is, ha nem egy hivatalos eseményen vannak. Ráadásul, ha a királynő otthonában tartózkodik, akkor nem mehet el őfelsége előtt aludni, ugyanis az illetlenségnek számít.

A vacsora mindennap este fél kilenckor veszi kezdetét, az evés pedig este tíz óráig tart. Az asztalnál akkor is illik megjelennie Meghannek, ha igazából nem is éhes. Az étkezéssel kapcsolatban van egy másik furcsa szabály is: addig nem lehet nekikezdeni az ételnek, ameddig a királynő nem fogott hozzá, illetve, ha II. Erzsébet abbahagyja az evést, mindenkinek azonnal követnie kell a példáját az asztalnál.

A megjelenéssel kapcsolatban az egyik fontos szabály, hogy nem lehet túl rövid a szoknyája, ha a térd fölött csupán két és fél centivel végződik a ruha alja, az már szemet szúr a királynőnek. Meghan sosem utazhat külföldre gyászruha nélkül - ezt akkor vezették be, amikor II. Erzsébet édesapja, VI. György király elhunyt. A tragikus eset idején a királynő éppen Afrikában tartózkodott Fülöp herceggel, és nem volt náluk gyászruha, mellyel kifejezhették volna rögtön a tiszteletüket. Meghan egy életre elfelejtheti a sötét színű körömlakkokat, csak halvány árnyalatokban pompázhat a körme. A sminkje sem lehet túl feltűnő, és erős rúzsárnyalatokat sem használhat.

Ezt is szeretjük