Az unokája lehetne! A 82 éves színész feleségül vette kolléganőjét
Az Oscar-díjas Maximilian Schell feleségül vett egy 35 éves opera-énekesnőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

82 évesen ismét oltár elé állt Maximilian Schell, Oscar-díjas osztrák színész.

A múlt kedden Ausztriában tartott esküvő a 35 éves operaénekesnőt, Iva Mihanovic-ot vette feleségül.

Az unokája lehetne

A pár idén júniusban jelentette be, hogy még a nyáron összeházasodnak. 2007 óta vannak együtt, és fittyet hánynak a 47 év korkülönbségre. 

- Két ember vagy jól kijön egymással, vagy nem - itt a kor végül is mellékes. Két ember vagyunk, nem két számjegy - nyilatkozta az operaénekesnő korábban az RTL-nek.

1350 méter magasan, az osztrák Karintia tartomány Oberpreitenegg nevű településén tartották, ott, ahol már a színész Ükapja, a bécsi rendőrfőnök is szívesen töltötte idejét vadászattal, maga az ükunoka is sokat időzött és ahol szintén híres színésznő testvére, Maria Schell élete utolsó 15 évét töltötte.

A szabad ég alatt tartott ceremóniát csak egy könnyed nyári eső zavarta, de a közel száz meghívott vendéget kárpótolta a pár boldogsága és az Alpok lenyűgöző látványa. Nagy feltűnést keltettek, amikor egy nyitott kabrióban elhajtottak a lagzi helyszínére.

82 évesen nősült meg ismét

- Nagyon szép, ugyanakkor fárasztó volt. Ez volt minden kétséget kizáróan az utolsó esküvőm - viccelődött az osztrák és svájci állampolgársággal is rendelkező színész. 

Maximilian Schellnek ez a második esküvője. 2002-ig  Natalja Andreitschenko orosz színésznővel élt házasságban 17 éven át. Tőle született lánya, Nastassja.

Hermann Ferdinand Schell svájci író és Margarethe Noé von Nordberg bécsi színésznő gyermekeként született. A színpadon és a filmvásznon hazájában és külföldön egyaránt sikeres volt. A hatvanas években például Londonban játszott, emellett pedig John Osborne és William Shakespeare műveit fordította le.

Hollywoodban 1957-ben állt először kamerák elé: az Oroszlánkölykökben többek között Marlon Brando volt a partnere. 1962-ben Oscar-díját kapott az Ítélet Nürnbergben című filmért. Több játékfilmet és dokumentumfilmet is rendezett - ezek közül többet is jelöltek Oscarra. Láthattuk A Híd túl messze van, a Szent Johanna vagy a Deep Impact című filmekben is.
Ezt is szeretjük