Bérgyilkossal ölette meg exfelesége a divatcézár Maurizio Guccit
Maurizio Gucci meggyilkolásának kiterveléséért egykori feleségét 29 év börtönbüntetésre ítélték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Maurizio Gucci meggyilkolása másfél évtizeddel ezelőtt az egész világot megrázta. A világhírű divatdiktátorral 1995. március 27-én, 47 éves korában végzett hidegvérrel egy bérgyilkos.

Nem sokkal később aztán fény derült a titokra, miszerint Gucci meggyilkolását egykori felesége, Patrizia Reggiani szervezte meg, akit 1998-ban 29 év börtönbüntetésre ítéltek.

A bíróság nem volt elnéző

A bíróság a kegyetlen merénylet többi résztvevőjével sem volt elnéző: a bérgyilkos életfogytiglant, míg Giuseppina Auriemma – aki felvette a kapcsolatot a gyilkossal – 25 évet kapott.

Két másik érintettet is komoly büntetéssel sújtotta a bíróság.

Maurizio Gucci a Gucci-divatház alapítója, Guccio Gucci unokája volt, és megpróbálta felfuttatni a hetvenes években fénykorát élő céget, illetve megszüntetni a rokonok közötti viszályokat.

Ám minden igyekezete ellenére kudarcot vallott, váratlan halála pedig befeketítette a márkát.

A legendás divattervező és üzletember története azonban már régóta foglalkoztatja Hollywoodot. 

A közelmúltban érkezett a hír, miszerint az Oscar-díjas Ridley Scott vette elő újra régi filmtervét, melynek keretében nem csak Maurizio Gucci életét, de a Gucci-divatház történetét is feldolgozná.A Variety információi szerint Patrizia Reggianit Angelina Jolie játssza majd, míg Gucci szerepére Scott Leonardo DiCapriót szemelte ki, ám ő egyelőre még nem bólintott rá a felkérésre.
Ezt is szeretjük