Saját apja gyilkolta meg a legendás Marvin Gaye-t
Kétszer lőtt rá
A világhírű zenész születésnapja előtt egy nappal összeveszett apjával, aki hidegvérrel kivégezte saját fiát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marvin Gaye a 20. század egyik legnagyobb soul-énekese volt, aki tucatnyi örökzöld slágerrel ajándékozta meg rajongóit.


Gyerekként apja templomi kórusában énekelt, majd a rythm and blues stílus felé fordult. 18 évesen lett a Marquees együttes tagja, a hatvanas évek elején pedig már a legendás Motown kiadó szerződtette. Megtanult zongorázni és dobolni, ám a hangszerek helyett sokkal inkább háromoktávnyi hangterjedelmével nyűgözte le a világot.

Az évtized során az egyik legsikeresebb szóló előadó lett, de emellett dolgozott a Martha and The Vandellas nevű együttessel és a fiatal Stevie Wonderrel is.

Egyik legnagyobb slágerét, a Ain't No Mountain High Enough-ot Tammi Terrell-lel adta elő, akivel a hatvanas évek végétől énekelt duóban.

Drogfüggő paranoiás lett belőle

Marvin Gaye nem csak tehetségével, hanem szorgalmával és munkabírásával is kivívta kollégái tiszteletét. Ám hiába a sikerek, a lelki problémák lassacskán teljesen felemésztették.

Depresszióval küzdött, több alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot, hatalmas tartozásokat halmozott fel, és egyre mélyebbre merült a drogfüggőség mocsarában.

Ráadásul maga alá gyűrte a paranoia - azt állította zenésztársainak, hogy gyilkosok követik őt, félelmében pedig golyóálló mellényt kezdett hordani. 1984. április 1-jén bekövetkezett halála mélyen megrendítette az egész világot.

A beszámolók szerint utolsó napját szülei lakásában töltötte, ahol megállás nélkül szippantotta a kokaint, miközben pornót nézett.

Napok óta egy barna fürdőköpenyt viselt, a zsebében mindig volt egy pisztoly, az ágya alatt pedig kisebb fegyverarzanál, mivel meg volt győzödve róla, hogy valaki meg akarja ölni.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sajnálatos módon igaza lett, aznap este ugyanis üzleti ügyekben összekülönbözött apjával, aki a vita hevében kétszer rálőtt. Marvin Gaye másnap ünnepelte volna 45. születésnapját.

Ezt is szeretjük