Mariska Hargitay 55 évesen is gyönyörű - A magyar származású színésznő friss fotókon
Mariska Hargitay éveket letagadhatna a korából.

mariska-hargitay-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mariska Hargitay az egyik legnépszerűbb magyar származású színésznők közé sorolhatja magát. Sorozata, az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály idén szeptemberben  rekordot döntött Amerikában, ugyanis most kezdték el vetíteni a széria 21. évadát. Eddig egy olyan amerikai, élő szereplős sorozat sem élt meg ennyi évadot, amit főműsoridőben játszottak volna.

Még most is gyönyörű nő Mariska Hargitay

A szexszimbólum és Playmate, Jayne Mansfield és az 1955-ös Mr. Universe, Hargitay Miklós egy szem lánya, Mariska kiváló géneket örökölt szüleitől. Gyönyörű édesanyja sajnos tragikusan fiatalon, egy autóbalesetben hunyt el, Mariska is vele volt az autóban, de ő egy fejsérüléssel megúszta a balesetet. Ezután édesapja és harmadik felesége, Ellen Siano nevelte fel őt és testvéreit.

Csupán 18 éves volt, amikor Miss Beverly Hills lett, a Miss California-választáson pedig második helyezett lett. Szépségére a filmipar is felfigyelt, a '80-as években több alkotásban is feltűnt, de a legtöbben az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztályból ismerhetik, amelyben ő alakítja Olivia Benson detektív karakterét.

Ahogy az a friss fotókon is látható, a színésznő a mai napig remek formában van, inkább negyvenesnek néznénk, pedig 2020. január 23-án már 56. születésnapját ünnepelheti majd.

Mivel most szeptemberben startolt el az 1999 óta menő sorozatának 21. évada, ezzel kapcsolatban a The New York Timesnak adott interjút. Mivel karaktere, Olivia Benson rengeteg szexuális jellegű bűnügyet oldott meg, amiknek nők voltak elsősorban az elszenvedői, a Me Too-mozgalom korában még aktuálisabbá vált ez a sorozat.

- Egyszerre ujjongok, és fel vagyok háborodva. Rémülettel tölt el, de mégis örömtáncot járok azért, mert végre ez a témakör uralja a médiát, hálát is adtam Istennek, hogy végre ez került fókuszba. Szerintem ez az egyetlen módja, hogy felszámoljuk egy életre a zaklatásos ügyeket - magyarázta a lapnak.

Az 55 éves színésznő életére nagy hatással volt Olivia Benson karaktere, ugyanis a magánéletében is olyan emberekkel dolgozik együtt, akik szexuális zaklatás áldozataivá váltak. Elvégzett egy hivatalos tanácsadói képzést, aminek köszönhetően olyan embereknek tud segíteni, akiket megerőszakoltak. 2004-ben létrehozta a Joyful Heart Alapítványt, ami a szexuális zaklatás, a családon belüli erőszak és a gyerekmolesztálás elszenvedőinek szeretne segítséget adni. Bevallása szerint színésznőből aktivistává vált az évek során, és napról napra egyre elkötelezettebb.

Az HBO saját gyártású dokumentumfilmjének, az I Am Evidence-nek producere és szereplője is volt. A film azt a témakört dolgozza fel, hogyan is jár el az amerikai igazságszolgáltatás egy szexuális erőszak esetében. A dokumentumfilm idén még Emmy-díjat is kapott.

Hírességek, akik magyar rokonokkal rendelkeznek

Képes összeállításunkban olyan világsztárokat gyűjtöttünk össze, akik magyar gyökerekkel rendelkeznek.

Ezt is szeretjük