Marilyn Monroe és John F. Kennedy egyetlen közös képe - A fotós ikonikus pillanatot kapott le
Marilyn Monroe és John F. Kennedy viszonya a mai napig lázban tartja egész Amerikát.

marilyn-monroe-john-f-kennedy-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe és John F. Kennedy viszonya nyílt titoknak számított az Egyesült Államokban, az amerikai sajtó is tényként közölte. Az állításokra még rádobott egy lapáttal az elnök 45. születésnapja, amikor is a 36 éves színésznő elénekelte neki a Happy Birthday című dalt. A szexszimbólum előadása után az elnök csak ennyit reagált: "Most már visszavonulhatok a politikától, azután, hogy ennyire édesen elénekelték nekem a Boldog szülinapot-dalt". Ezen az ominózus napon készült róluk egy közös fotó is, ami sokak szerint plusz bizonyítékként szolgál, hogy egykor Amerika első embere Monroe-val folytatott viszonyt.

Ez az egyetlen közös fotójuk

A Madison Square Gardenben megrendezett születésnapi ünnepség afterpartija egy Manhattanben található villában folytatódott, ott kapta le őket a Fehér Ház hivatalos fotósa, Cecil Stoughton. Ez az egyetlen közös fotó, mely nyilvánosságra került róluk. Ha valaha is készült róluk több felvétel, akkor azokat nagy eséllyel az amerikai titkosszolgálat már megsemmisítette.

marilyn-monroe-john-f-kennedy

A fotó érdekessége, hogy bal oldalon rajta van az elnök testvére, Robert is, akivel a pletykák szerint szintén viszonyt folytatott a 36 éves szőkeség. A kép negatívját csak egy példányban nyomtatták ki, ami a Fehér Ház fotósának halála után került elő 2008-ban. A kinyomtatott példányt aukcióra is bocsátották, a kikiáltási ára 2500 dollár volt, ez átszámítva 704 ezer forintnak felel meg.

Sajnos 1962-ben, a felvétel készítése után néhány hónappal, augusztus 5-én Marilyn Monroe-t holtan találták otthonában, a toxikológiai vizsgálat szerint a halál oka barbituráttúladagolás volt. A színésznő 56 évvel ezelőtt hunyt el.

Ezt is szeretjük