Marilyn Monroe nagy riválisának tartották - Ilyen volt Elizabeth Taylorral a kapcsolata valójában

Elizabeth Taylor titokban akart segíteni Marilyn Monroe-nak.

Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden korszaknak megvannak a maga szexszimbólumai, az '50-es és a '60-as évek elejét egyértelműen Marilyn Monroe uralta, ő volt az imádott szőke sztár. Azonban volt egy másik színésznő is, akiért epekedtek a férfiak, ő nem volt más, mint a gyönyörű Elizabeth Taylor.

Akkoriban a bulvársajtó mindig egymás riválisaként hivatkozott a két sztárra, pedig a valóságban alig ismerték egymást Charles Casillo önéletrajzíró szerint, aki mindezekről a Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában című könyvében értekezett. Sőt, Elizabeth Taylor titokban segíteni akart kolléganőjének.

Ilyen volt Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor kapcsolata valójában

A sajtó akkor kezdett egyre többet cikkezni Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor állítólagos ellenségeskedéséről, amikor a szőke ikont elbocsátotta a 20th Century Fox filmstúdió 1962-ben, előtte közvetlenül a Valakinek engedni kell című filmet kellett volna leforgatnia, ám végül sosem készült el az alkotás teljesen, az első forgatási napokon a színésznő meg sem jelent betegségre hivatkozva, ráadásul a forgatókönyv sem tetszett neki. 

A cég pont ekkortájt alkalmazta Elizabeth Taylort, aki a Kleopátra című mozit csinálta már lassan két éve, nem csoda, hogy ennyi idő elteltével a film költségvetése az egekbe szökött, illetve a forgatása ennek sem volt akadályoktól mentes. Lényegében ez a két film csak még nagyobb problémát okozott az amúgy is anyagi problémákkal küzdő filmstúdiónak. Monroe elbocsátásának bejelentésekor a Fox szóvivője így fogalmazott a sajtó képviselőinek.

Egy vállalat sem engedheti meg egyszerre Monroe-t és Taylort.

Elizabeth Taylor, miután megtudta az újságok hasábjairól, hogy kolléganőjét elbocsátották, egyből megsajnálta. Mindezt a könyv szerzőjének Kimothy Crues, Elizabeth Taylor jó barátja mesélte el.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ismerős megtudta, hogy a stúdió saját magának köszönhette az anyagi problémáit, nem pedig Taylor vagy Monroe tehetett róla. Arra is rákérdezett, mégis mi igaz azokból a pletykákból, amiket a két ikon ellenségeskedéséről hordtak össze a pletykalapok.

- Hát, nem ismertem valami jól Marilyn Monroe-t. A sajtó mindent megpróbált, hogy összeugrasszon minket. 1962-re már engem okoltak a 20th Century Fox csődjéért, azután Marilyn elkezdett egy filmet, mire a Fox és a sajtó őrá vetette magát. Beteg volt, és nem járt be a forgatásokra. később hallottam, hogy a Fox kirúgta, képzelem, milyen megalázó lehetett neki - idézte fel Elizabeth Taylor gondolatait a barátja.

Elizabeth Taylor, bár alig ismerte emberileg a szőke sztárt, mégis felhívta, és felajánlotta neki a segítségét.

- Tudom, hogy nem vagyunk barátok, Marilyn, de ami most veled történt, az történt velem is a Kleopátra kapcsán. Egyikünk sem tehet róla, hogy a stúdió ilyen rossz pénzügyi helyzetbe került, mégis hibáztatniuk kell valakit a problémáikért, és úgy látszik, minket pécéztek ki. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha rossz helyzetben vagy, és rászorulsz bármilyen anyagi segítségre, küldök neked egy kis pénzt.

Végül Marilyn nem fogadta el ezt a segítséget, de nagyon hálás volt a színésznőnek, hogy a lelkén viselte a sorsát.

Charles Casillo: Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában  Alexandra Kiadó
4599 forint

Marilyn Monroe. Szépsége még mindig megigéz, szerelmi élete továbbra is lenyűgöz. Charles Casillo több év hosszas kutatómunkája és tucatnyi új interjú révén korábban sosem látott részletgazdagságban tárja elénk a hús-vér embert, a bámulatosan összetett személyiséget, a varázslatos és őrjítő, ám egyszersmind súlyosan sérült tehetséget.

Így hasonlít Romy Schneiderre egy szem lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire hasonlít Romy Schneiderre lánya, Sarah.

Ő Romy Schneider gyönyörű lánya - Sarah így hasonlít az édesanyjára

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük