Bikiniben átlagos nő a botrányos modell, May Andersen
Ki gondolná, hogy ez a tucatnő országának egyik jelképe, akivel a turizmust szeretnék fellendíteni?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

May Andersen – esetleg Lykke May - dán szupermodell neve talán nem cseng túl ismerősen a magyar ember számára, bár fotóival a kíváncsibbak valószínűleg találkozhattak már a Sports Illustrated vagy a Victoria’s Secret katalógus oldalain.


Honfitársai viszont imádják a smink nélkül, bikiniben közönséges halandónak, semmint bombanőnek tűnő szőkeséget, aminek fő jele, hogy újabban vele - mint Dánia hivatalos arcával - próbálják országukba csábítani a turistákat.

A 27 éves, Kate Mossra emlékeztető hölgy azonban legalább annyira hírhedt, mint híres, hiszen néhány évente elkövet valami botrányosat, amin aztán lehet csámcsogni rendesen.

Harag vagy álmosság?

2003-ban például dühödt állatvédők támadtak rá, amiért a szőkeség valódi szőrmebundában merészkedett az utcára. Ám legbalhésabb esete kétségtelenül a három évvel későbbi epizód volt: az Amszterdam-Miami járaton ugyanis, látszólag minden ok nélkül, jól eltángált egy légiutas-kísérőt, de ez még nem volt neki elég. A repülés teljes ideje alatt hangoskodott, amivel totálisan kiborította az utasokat.

Természetesen amint tudták, jelentették az ügyet, minekutána a modellt le is tartóztatták, amint földet értek a floridai nagyvárosban. Ő azonban mintha tudomást sem vett volna tettéről, még az intézkedő rendőröket is inzultálta. Andersent végül kórházba szállították, hogy alkohol- és drogtesztet végezzenek rajta. Ezután előzetesbe került, majd vád alá helyezték erőszak, a hatóság munkájának akadályozása és rendzavarás okán.

2006 áprilisában, hogy valamivel szépítsen a helyzetén, a sztár a dán tévében előadott egy inkább esti mesének beillő sztorit. Eszerint csupán véletlenül lökött egy nagyot a stewardon, amikor az álmában föléhajolt, hogy hátrébb döntse az ülését.

A rendőröket pedig csakis azért piszkálta, mert hirtelen felébresztették, és azt sem tudta, mi történt, meg hát különben is elszakították a barátnőjétől és így tovább. Néhány hónappal később, hogy elkerüljék a hosszadalmas és költséges procedúrát, végül peren kívül megegyeztek. A vádakat azzal a feltétellel ejtették, hogy Andersen részt vesz egy haragkezelő terápián.Végül New Yorkban sikerült eljárnia az amerikaiak által közkedvelt, ám Dániában szinte ismeretlen kurzusra, így szeptemberben le is zárták a pert.
Ezt is szeretjük