Tragédia! Elhunyt a népszerű Lou Jacobi
Lou Jacobi karrierjét színpadi színészként kezdte, de az ötvenes évektől rendszeresen forgatott Hollywoodban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 23-án, életének 95. életévében, manhattani otthonában elhunyt Lou Jacobi karakterszínész, akit a nézők számos sorozatban és mozifilmben láthattak.

Az 1913-as, kanadai születésű Lou Jacobi - eredeti vezetéknevén Jacobovitch - mindig is vonzódott a színészethez.

Mindössze 11 éves volt, amikor először kapott egy aprócska szerepet a torontói színháznál. Miután egy ideig a Toronto Young Men's Hebrew Assotiation drámakörét vezette, Londonba ment szerencsét próbálni, ahol egyebek közt musicalekben mutatta meg tehetségét.

Mindig is színész akart lenni

A New York-i Broadway színpadán 1955-ben debütált az Anne Frank naplója című darab Mr. van Daanjaként, majd négy évvel később ugyanezt játszotta el a történet filmváltozatában is.

De nem csak drámákban nyújtott emlékezeteset, felbukkant például az Irma, te édes című vígjátékban és az 1981-es Arthurban is, utóbbiban Dudley Moore komikus oldalán. 1972-ben pedig Woody Allennel dolgozott együtt a színész-rendező Amit tudni akarsz a szexről... című mozijában.

Drámában és komédiában is brillírozott

Ezenfelül sorozatokban is rá lehetett ismerni a köpcös, bajszos karakterszínészre, kedvelői láthatták például a Melbában vagy a Cagney és Lacey egy-egy epizódjában. Utoljára 1994-ben állt a kamerák elé az IQ - A szerelem relatív című vígjátékban, ahol Walter Matthau és Tim Robbins mellett komédiázott.

Lou Jacobinak igazán példás magánélete volt: 1957-ben vette el Ruth Ludwint, és egészen az asszony 2004-es haláláig együtt voltak.

- Ahogy az ember öregszik, időről időre belebotlik olyanokba, akiken látszik, hogy boldogok. Ha Lou-ra nézek, egyáltalán nem félek attól, mi lesz, ha majd betöltöm a 85-öt, feltéve, hogy én is képes leszek úgy viszonyulni a világhoz, mint ő - írta róla 1999-ben Roger Ebert filmkritikus, miután a színész csillagot kapott a kanadai Hírességek sétányán.

Ezt is szeretjük