Már fiatalon súlyos beteg volt! Meghalt a népszerű rocklegenda
Lorne Black hosszú évek óta harcolt a démonjaival, végül alulmaradt a küzdelemben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lorne Black, az ismert rocksztár, a Great White eredeti basszusgitárosa hosszú betegséget követően elhunyt.

A rocklegendáról egykori zenésztársai tudták, hogy nincs jól, mégis meglepte őket a sztár korai távozása.

Démonokkal küzdött

Hivatalosan, a család közleménye szerint a zenész szívelégtelenség áldozata lett, ám hűséges kollégáinak más a véleménye. Halálának hírét a sikeres csapat első frontembere, Jack Russell jelentette be, aki elárulta, hogy Lorne Black már évek óta démonjaival küzdött.

A zenekar tagjai tudtak a basszusgitáros súlyos lelki problémáiról, melyek elől Black csak egy módon tudott elmenekülni, ha tudatmódosító szerekkel elkábította magát. A kiváló zenész nagyon hosszú ideje az alkohol és a drogok rabja volt.

Annak dacára, hogy tisztában voltak veszélyes életmódjával, nem sejtették, hogy ilyen hamar búcsúzniuk kell legendás barátjuktól, aki nem szerette elárulni korát, de azt tudni lehet, hogy még csak az ötvenes évei elején járt.

Kulcsfigura volt

Lorne Black 1982-ben az akkor ideiglenesen szabadlábon lévő Jack Russell-lel beszélte meg, hogy ismét összehozzák az egykori bandát, a Great White-ot.

Ez egy jó döntés volt, hiszen a zenekar számtalan lemezt adott ki, melyek többsége elsöprő sikert hozott.

A Shot in the Dark volt az első albumuk, amely 1986-ban jelent meg, ez tetszett a közönségnek, de az igazi áttörést a következő lemez jelentette, mely 1987-ben került a boltokba, Once Bittenen címmel. Lorne Black kitűnően játszott, mégis úgy döntött, nem fürdőzik tovább a rajongók szeretetében, és elhagyta a csapatot.

A kemény lépésre az sarkallta, hogy ugyan a banda sikeres volt, a tagok közötti hangulat mégsem volt rózsás, a rengeteg konfliktus miatt szinte elviselhetetlen légkör uralkodott. Ám kilépését követően már egész fiatalon lelki válságba került, amitől soha nem tudott szabadulni. A család, a szakma és a rajongók együtt gyászolják.

Ezt is szeretjük