Ő Liszt Ferenc szépunokája - A 18 éves Michael is tehetséges zenész
Michael Andreas Häringer ugyanolyan virtuóz lélek, mint amilyen Liszt Ferenc volt.

liszt-ferenc-szépunokája-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liszt Ferenc volt minden idők egyik legtehetségesebb magyar zeneszerzője. Különleges, nem mindennapi tehetségét az egyik leszármazottjának is sikerült örökölnie.

A legendás zeneszerző szépunokája, a német származású Michael Andreas Häringer, a 18 esztendős fiú zongoraművész, fiatal kora ellenére számtalan fellépés van a háta mögött. Elsősorban Spanyolországban ismerik őt, hiszen szülei még a születése előtt Barcelonába költöztek.

Liszt Ferenc szépunokája is igazi virtuóz 

A Meglepetés magazin februári számában elmondta, hogy zongoraművész szépnagyanyjának, Sophie Menternek volt a mestere Liszt Ferenc. Szerelmük gyümölcséből közös gyermek is született, Celestina Popper-Menter, akinek egyenesági leszármazottja Michael.

Büszke rá, hogy ilyen tehetséges ősökkel rendelkezhet, és igyekszik az örökségüket továbbvinni. Csupán négyéves volt, amikor életében először játszott zongorán, azóta is ez a legnagyobb szenvedélye, állítása szerint ugyanolyan megszállott, amilyen Liszt Ferenc volt.

- Eddigi életem során több mint tízezer órát ültem a zongora előtt, és egy percre sem tudom megunni. Édesanyámnak sokszor úgy kell rám szólnia, hogy tartsak egy kis szünetet. Tudom, hogy gyerekként Liszt Ferenc is sokszor hónapokra bezárkózott a szobájába, hogy gyakoroljon, még az ételt is oda hordta be neki a család - mesélte a lapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hamar kiderült, hogy mennyire tehetséges, számos koncertet kezdett tartani hétéves korától, élete első hangversenye telt házas volt, a menedzselésében édesanyja segíti őt a mai napig. A barcelonai zeneakadémia hat évfolyamát négy év alatt járta ki, így ő lett a legfiatalabb végzős. A Petőfi TV-nek adott interjújában elmesélte, hétéves korában tudta meg, hogy rokoni szálak fűzik a magyar legendához.

- Az első tévéinterjúm alkalmával megkérdezték anyukámat, hogy van-e esetleg bármilyen zenész a családban, aki akármilyen hangszeren játszik? Anyukám erre válaszolta, "hogyne, Liszt Ferenc". Én erre teljesen lehidaltam.

Spanyolországban nagy népszerűségnek örvend, 2018-ban ő nyerte meg a spanyol Got Talent tehetségkutatót. Hivatalos Facebook-oldalát több mint egymillió ember lájkolja. Vannak saját szerzeményei, de feldolgozásai is, a klasszikus művek mellett világslágereket is feldolgozott már, például a Queentől a Bohemian Rhapsodyt.

Bár első számú szenvedélye a zongora, vannak más hobbijai is, imádja a focit, barátaival rendszeresen űzi a sportot, kedvenc csapata az FC Bayern München.

Világsztárok magyar gyökerekkel

Képes összeállításunkban megnézheted, mely világsztárok rendelkeznek magyar gyökerekkel.

Ezt is szeretjük