Megrázó vallomás! Súlyos betegsége miatt visszavonul az énekesnő
Linda Ronstadt bejelentette: már egyetlen hangot sem tud kiénekelni súlyos betegsége miatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Linda Ronstadt, 11-szeres Grammy-díjas énekesnő bejelentette, hogy egyetlen hangot sem képes többé énekelni súlyos betegsége miatt, így visszavonul.

A 67 éves énekesnőnél nyolc hónappal ezelőtt Parkinson-kórt diagnosztizáltak, és mint az AARP magazinnak adott interjújában elmondta, már nem képes énekelni sem.

Parkinson-kórban szenved

Ronstadtnak a hetvenes évek óta több tízmillió lemeze kelt el. Legnagyobb slágerei között van a You're No Good és a When Will I Be Loved. A popzenén kívül a countrymuzsikában, a rockzenében, a dzsesszben és más műfajokban is sikereket aratott.

11 Grammy-díjat nyert, emellett zenés tévéműsoraiért Emmy-díjat kapott, Tony-díjra és egy filmszerepéért Golden Globe-díjra is jelölték. Az énekesnő önéletrajzi kötete szeptemberben jelenik meg, de abban még nem tesz említést a betegségről.

Az interjúban elmondta, hogy kezdetben a kézremegésére azt hitte, csak a vállműtétjének az utóhatása, esetleg egy kullancscsípés okozta. De a neurológiai vizsgálatok más eredményt hoztak.

Egyetlen hangot sem tudott énekelni

- Nem tudtam énekelni, és egyszerűen nem értettem, miért. Azt sejtettem, hogy az izmokkal van valami baj, de nem tudtam pontosan, micsoda. Azt hittem, csak a kullancscsípés bénított le egy kis időre. De akkor az orvos közölte, hogy mi a bajom. Teljesen le voltam döbbenve. Parkinson-kórral nem lehet énekelni. Lehetetlen. Akármilyen keményen is próbálod - mondta.

Bevallotta, a diagnózis után már tisztában volt vele, hogy pályafutása akkor és ott véget ért. Most már a mozgására is kihatással van a betegsége, így tolószékbe kényszerült.

Az énekesnő sohasem ment férjhez, bár még a Star Wars alkotója, George Lucas jegyese is volt. Két gyermeket azonban örökbe fogadott, így most ők segítenek neki.

Ezt is szeretjük