A családja hívta ki a mentőket! Súlyos állapotban vitték kórházba a színészt
Most derült csak ki
Leonard Nimoy súlyos beteg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Los Angeles Times értesülései szerint kórházban ápolják Leonard Nimoyt, a népszerű Star Trek sorozat Spockját.

A lapnak most jutott a tudomására, hogy a 83 éves színész Los Angeles-i otthonába múlt csütörtökön hívták ki a mentőket, és az erős mellkasi fájdalmakkal, légzési nehézségekkel küzdő idős sztárt azonnal az UCLA Medical Centerbe szállították.

A hírek szerint azóta is ott ápolják - bár a szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a híreket.

Leonard Nimoy 2014. januárjában jelentette be a Twitteren, hogy krónikus tüdőbetegségben - COPD - szenved, amely halálos betegség, légzési nehézségekkel és folytonos köhögőrohamokkal jár.

- 30 éve letettem a cigit. Hamarabb kellett volna. Most COPD-m van. Nagyapátok azt mondja, hagyjátok abba a dohányzást most!!  - üzente a Twitteren.

Azóta minden kedvelőjét - több mint egymillióan követik a közösségi oldalon - arról győzködi, hogy nem éri meg dohányozni, és nagyon bánja, hogy annak idején elkezdte. "Ne dohányozzatok. Én megtettem. Bárcsak ne tettem volna!", írta például 2015. január 11-én.

Az amúgy aktív közösségi életet élő sztár tegnap reggel posztolt utoljára, akkor egy nagyon költői üzenetet tett közzé az oldalon virtuális unokáinak.

- Az élet olyan, mint egy virágoskert. Lehetnek tökéletes pillanatok, de ezek elillannak, ha csak meg nem őrizzük őket az emlékeinkben - írta.

Leonard Nimoy kétszer nősült, jelenlegi felesége Susay Bay színésznő, akivel 1989-ben házasodtak össze. Első feleségétől született két gyermeke, egy fiú és egy lány, akik azóta unokákkal is megajándékozták.

A Star Wars sztárjai most

Egy másik népszerű sci-fi szereplői fölött is eljárt az idő, nézd meg, mennyit változtak a Csillagok háborúja sztárjai!

Ezt is szeretjük