Ötvenen túl is őrjítően vonzó a félénk Lena Olin

Fiatalon vérforraló bujaságával kápráztatta el a férfiakat a sztár, aki az ötödik ikszen túl sem veszített vonzerejéből.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki gondolná, hogy A lét elviselhetetlen könnyűsége című film már-már pornográfnak számító képkockáin bujálkodó Lena Olin annak idején félénksége miatt nem nyert felvételt a színészképzőbe?


Pedig így volt, és a szende leányka talán sosem változott volna a filmvászon csábító szépségévé, ha nincs Ingmar Bergman, aki felfedezte nem mindennapi tehetségét.

A svéd származású színésznő apja, Stig Olin gyakran szerepelt a világhíres rendező filmjeiben, akinek buzdítására Lena végül legyőzte gátlásait, és először színdarabokban, majd számos Bergman-moziban is szerepelt.

Szende szűzből csábító démon

A hajdani Miss Skandinávia 1988-ban, 33 éves korában játszott először angol nyelvű filmben, mégpedig A lét elviselhetetlen könnyűségében.

A Milan Kundera könyve alapján készült produkcióban Daniel Day-Lewis oldalán igazi végzet asszonyát alakított, és vérforralóan buja jelenetekkel korbácsolta fel a férfiak érzékeit.

Ezután olyan sikerfilmekben kapott szerepet, mint a Csokoládé vagy a Casanova, legutóbb pedig A felolvasóban láthatta a közönség.

Az 54 esztendős színésznőn szemlátomást nem fog az idő. Bár ráncai szaporodnak, gyönyörű arca, bájos mosolya a régi, és alakja is irigylésre méltó.

Lena második férjével, Lasse Hallström filmrendezővel és gyermekeivel New Yorkban él.

Ezt is szeretjük