Minden idők legdögösebb Bond-lányai
Mindegy a bőrszín, mindegy a nemzetiség, rengeteg nő hullott Bond karjaiba az idők folyamán. De ki volt a legszexisebb?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell csodálkozni azon, hogy Ian Fleming regényei és novellái világsikert arattak: megvolt bennük minden, ami kellett az olvasóknak.

Izgalmas kémtörténet, kíméletlen és sármos ügynök, hajszák, fegyverek, no meg nem utolsósorban a Bond-lányok! Minden 007-es történetben szerepel legalább egy, húszas éveiben járó bombázó, és ezt a megfilmesítésnél alaposan kihasználták a rendezők! Hogy mi tesz egy Bond-lányt Bond-lánnyá? Nos, többségük napbarnított, kemény, kissé férfiasan öltözködik, és nem rajonganak a pasikért – legalábbis, amíg meg nem érkezik a 007-es! És még egy különlegesség: szinte minden lánynak meglehetősen pikáns szójáték a neve, a leghíresebb példa erre Pussy Galore, a Goldfinger hősnője.

A klasszikus Bond-lányok

Azzal, hogy 1962-ben megjelent és tarolt a Dr. No., egyértelművé vált az is: a Bond-lány szerepe egy csapásra szexszimbólummá teheti a jól domborító színésznőket!


A legjobb példa erre Ursula Andress, akinek hihetetlen népszerűséget hozott Honey Rider szerepe, de a jéghideg Daniela Bianchi, vagy a többször is felbukkanó Eunice Gayson is a férfiak kedvence lett a '60-as években.

Shirley Easton jelenését rövidre zárja korai halála a Goldfingerben, de aranyszínűre festett testétől leesett a nézők álla – a színésznő később a Life magazin címlapjára is felkerült, a lapot pedig eszelős példányszámban adták el!

A következő évtizedből két Bond-lányt emleget mindenki: a kártyajós, férfiaktól – eleinte – irtózó Solitaire-t, azaz Jane Seymourt, valamint a szovjet ügynököt játszó, lehengerlő testű Barbara Bachot.

A '80-as évek bombázói

Az első filmek után egyre inkább elterjedt az a babona, hogy a Bond-lány szerepe rosszat tesz az azt elvállaló színésznő karrierjének, így viszonylag kevés nagy név jelentkezett a meghallgatásokon.

Szépségből persze így sincs hiány: a kemény arcú mediterrán Chanel-modell, Caroline Bouquet sikeresen csábítja el a 007-est, ez viszont mindenki legnagyobb meglepetésére nem sikerül a kislányos bájú műkorcsolyázónak, Lynn-Holly Johnsonnak: mindkét gyönyörű lány a Kém, aki szeretett engemben bukkan fel.


1983-ban az akkor szinte teljesen ismeretlen Kim Basinger karrierjét indítja el Domino Petacchi szerepe, négy év múlva pedig Fiona Fullerton az egyik legforróbb Bond-jelenetbe keveredik a titkosügynökkel: a szovjet kémet játszó színésznő egy fürdőben tárgyal a 007-essel.

Újak és dögösek

A szerephez fűződő babona ellenére az utóbbi másfél évtizedben egyre több nagy név is szívesen beszállt a forgatásokra: hogy mást ne mondjunk, Halle Berry például már Oscar-díjasként játszott a Halj meg máskor!-ban.

Az Aranyszemből Famke Janssené minden idők tán legkeményebb Bond-szexjelenete: legalábbis a csodálatos testű holland színésznő az első, aki igen látványos orgazmust produkál a kamerák előtt!


Emlékezetes lehet még Michelle Yeoh és Teri Hatcher 1997-es alakítása, Sophie Marceau játéka, és nem utolsósorban Eva Green veszélyesen elbűvölő Vesper Lyndje – utóbbit egyébként első felbukkanásakor maga a legendás Ursula Andress játszotta, még 1967-ben.

És hogy kik a legújabb jelöltek, ha már idén bemutatják a 22. Bond-filmet? Két fiatal és viszonylag ismeretlen színésznő kapott felkérést: az angol Gemma Arterton és az ukrán modell, Olga Kurilenko. Utóbbi alaposan megismerkedhetett minden elődjével a Bond-lányok szerepében: nem igazán volt tisztában ugyanis a 007-es legendájának hátterével, így a rendező amolyan kötelező mozizásként leültette, és végignézette vele az összes korábbi filmet!


Végezetül, el lehet-e dönteni, hogy ki a legszexisebb Bond-lány? Ahány lista, annyi győztes, a bőséges választékból mindenki talál a maga ízlésének valót:

a leggyakrabban a legnagyobb klasszikus, Ursula Andress szokott az első helyen végezni - de az utolsó videó-visszaszámlálás alapján döntse el ki-ki maga!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük