A legnagyobb koncertbalhék
Videókkal!
Egy koncert mindig rizikós rendezvény. Teljesen felajzott nézők várják a rocksztárokat. Akár botrányba is fulladhat az este.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

5. Kurt Cobaint felképelik

A Nirvana 1994-ben öngyilkosságot elkövetett frontembere sosem volt egy kifejezett angyalka, bár a színpadon ritkán viselkedett agresszívan. Egy korai Nirvana-bulin viszont alaposan elszakadt nála a cérna.

Az még a show része volt, hogy kiugrott a közönség közé, de az már nem, hogy az őt visszarángató biztonsági őrt fejbe csépelte a gitárjával. A visszavágás sem maradt el: Cobain beszedett néhány rúgást és ütleget, majd hangszereiket letevő társai is beszálltak a balhéba.

 
 
 
 
 
 
 

4. A megkergetett metálbanda

A brazil Machuca tagsága csak saját tájékozatlanságának – vagy ostobaságának – köszönhette, hogy kis híján meglincselte őket a tömeg. A banda Santiago de Chilében játszott egy koncerten, mikor az énekes úgy döntött, egy dalt dedikál a helyi Universidad fociszurkolóinak. Nem kellett volna.
 

A koncertet ugyanis az ősi rivális Colo-Colo stadionjában játszották, akiknek a szurkolói mindennél jobban gyűlölik az Universidadot.
 
A Colo-Colo drukkerekkel teli közönség a saját kezébe vette az irányítást: a felbőszült rajongók felmásztak a színpadra, és agyba-főbe verték a meghökkent együttest.
 
 
 
 
 
 

3. Az énekes ég, a csarnok szintén

1992-ben Amerika két legmenőbb rockegyüttese, a Guns N’ Roses és a Metallica közös turnéra indult. A ritkán látható koncertcsemege mindenhol zsúfolt házat vonzott, ám a montreali koncerten megtörtént a baj.
 

Előbb James Hetfield, a Metallica énekese ért kis híján tragikus véget: az egyik szám közepén belesétált egy magnéziumlángba, amely súlyos égési sérüléseket okozott neki. Hetfield rohammentőben hagyta el a színpadot, de a csalódott közönségnek ott volt még a GN’R.

 
 
 
 
 

Nem sokáig. A hírhedten nyűgös Axl Rose egyrészt torokproblémákkal küszködött, másrészt nem hallotta magát a kontrollmonitoron, így néhány szám után leállította a bulit: - Ennyi volt, a jegyek árát visszatérítik – búcsúzott.

Rossz ötlet volt: a lelátón azonnal kitört a botrány. Az őrjöngő közönség szétverte a berendezést, majd gyújtogatni kezdett, és reggel már csak a romok emlékeztettek a botrányos fellépésre.

2. Axl Rose pedagógiája

A Guns N’ Roses vörös énekesénél mindig is a show-hoz tartozott, hogy összevész a közönséggel, de 1991-ben, St. Louisban kissé túl messzire ment. Miután többször kérte a biztonságiakat, hogy dobjanak ki egy fényképező rajongót, megelégelte a biztosítók passzivitását: beugrott az első sorba, és leverte a túlbuzgó nézőt.

 
 
 
 

Mikor visszamászott a színpadra, egy rövid bejelentéssel lefújta a koncertet:
- A seggfej biztonságiaknak köszönhetően most hazamegyek! – mondta, majd földhöz vágta mikrofonját.
A buli ennyi volt, a közönség meg lebontotta a fél sportcsarnokot. Megsemmisítették a banda felszerelésének nagy részét, a Guns pedig jelzetlen furgonok alján lapítva menekült el.

1. Ne kezdj ki Keith Richardsszal!

A Rolling Stones gitárosát nem véletlenül tartják a cool királyának: még a rajongókkal is fapofával képes verekedni!

 
 
 

A Stones amerikai turnéja fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott, mivel a koncertek néhány héttel John Lennon meggyilkolása után voltak megtartva. Egy őrült rajongó nem kis riadalmat okozott azzal tehát, hogy a zárószám alatt felrohant a színpadra.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Richards spártai egyszerűséggel oldotta meg a biztonsági rizikót: levette gitárját, néhányszor fejbeverte a rajongót, majd egy vállrándítással behangolta a hangszert, és tovább nyomta a Satisfactiont. A nézőt később a biztonságiak ápolták le.

Ezt is szeretjük