Két héttel a halála után találták meg az énekes Layne Staley-t
Az Alice In Chains frontemberével drogtúladagolás végzett, teste pedig alig nyomott negyven kilót.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Layne Staley az Alice In Chains nevű együttes énekeseként alig több mint egy évtized alatt kitörölhetetlenül beírta magát a könnyűzene történetébe.

Staley 1967. augusztus 22-én született Kirkland városában. Szülei hétéves korában elváltak, édesapja később drogfüggősége miatt elhunyt. Saját bevallása szerint szülei válása és apja addikciója jelentős szerepet játszott abban, hogy ő maga is súlyos kábítószerfüggő lett.

12 évesen kezdett el dobolni, tinédzserévei alatt számos glam bandában játszott, ám elhatározta, hogy énekes lesz. 1986-ban alapította meg az Alice N’ Chainz nevű formációt, egy évvel múlva pedig megismerkedett Jerry Cantrell-lel, akivel hamarosan összehozták az Alice In Chains nevű együttest – a névadás korábbi zenekara nevére reflektál.

Mindössze három önálló stúdióalbumot adtak ki

1989-ben szerződést kötött velük a Columbia Records, majd piacra dobták debütáló lemezüket Facelift címmel. Ezt követően még két stúdióalbummal örvendeztették meg rajongóikat, melyek közül az utolsó 1995-ben látott napvilágot.
 

A kilencvenes évek során azonban Layne Staley egyre mélyebbre süllyedt a heroinfüggőségben, ami nemcsak egészségét kezdte ki, de lehetetlenné tette a turnézást és az újabb dalok felvételét is.

Teljesen elszigetelődött

Az énekest mélyen megrendítette barátnője halála, élete utolsó éveiben pedig teljesen elzárkózott a külvilágtól, alig lépett ki seattle-i lakásából. Az együttes hivatalosan sosem oszlott fel, de a több éves hallgatás után az újraegyesülést lehetetlenné tette Staley tragikus halála.

A sztár holttestét 2002- április 20-án találták meg házában. Halálát szívroham okozta, amelyet a kokain és heroin keverékéből készített injekció, az úgynevezett speedball idézett elő. Ez végzett többek között John Belushival, River Phoenix-szel és Jean-Michel Basquiat képzőművésszel is.

A 185 centiméter magas énekes testsúlya mindössze 39 kiló volt, és a halottkém szerint körülbelül két hete feküdhetett holtan a házban, mikor a holttestét felfedezték.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A halál beálltának időpontjául végül 2002. április 5-ét állapították meg, Layne Staley 34 éves volt.

Ezt is szeretjük