Ma 33 éves a szétzüllött Lauryn Hill
Igazán ijesztő fotókkal
Szellemileg és fizikailag is leépült, pedig a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású előadója volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lauryn Hill már a Fugees együttes egyetlen nőnemű tagjaként is felhívta magára a figyelmet, hiteles előadásmódja és kiváló hangjai miatt a közönség és a kritikusok is imádták.


1998-ban kezdett szólókarrierbe, a The Miseducation of Lauryn Hill című album pedig azonnal a csúcsra röpítette. Négy évvel későbbi albuma is hasonlóan sikeres volt, ám azóta csak egyetlen új felvétellel jelentkezett, amely a Vigyázz, kész, szörf! című filmben hallható.

Férje Rohan Marley, a reggae-király Bob Marley negyedik fia, akinek összesen öt gyereket szült. Egyes vélemények szerint azonban nem is házasok, mivel Rohan Marley állítólag a mai napig nem vált el hivatalosan első feleségétől, Geraldine Khawly-tól.

Az ezredforduló után többször is megpróbálták feltámasztani a Fugeest, ám a néhány koncert ellenére a próbálkozás végülis meghiúsult, amely főleg Lauryn Hill számlájára írható.

Rasszizmus, erőszak és dühroham – egyre többen utálják

A nyolc Grammy-díjas énekesnő ugyanis az elmúlt években súlyosan leépült, mentális állapotát munkatársai egyszerűen úgy jellemezték, hogy sürgős segítségre szorul.

2003-ben például a Vatikánban sokkolta hét ezer fős közönséget, amikor a karácsonyi jótékonysági koncert elején a katolikus papokat kritizátla durván, amiért fiúkkal fajtalankodnak, beszédében korrupcióról, kizsákmányolásról és zaklatásról beszélt.

Egy másik botrányos kijelentése is erős negatív visszhangot váltott ki, miszerint inkább éheztetné a gyerekeit, semmint hogy a fehérek vásárolják meg albumait. Hill mindvégig tagadta, hogy bármikor is ilyet mondott volna, és váltig állította, hogy nem rasszista.

Ennek ellenére szigorúan megszabta például, hogy a koncerteken csakis színesbőrűek lehetnek a testőrei, akik egyetlen pillantást sem vethetnek rá, és meg sem szólalhatnak, hacsak előbb ő nem kezdett el hozzájuk beszélni.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amikor az egyik őr véletlenül megszegte a szabályokat és mondott neki valamit, Lauryn Hill idegrohamot kapott és vizespalackokat vágott a fejéhez.

Ezt is szeretjük