Váratlan tragédia! Holtan találtak rá otthonában a népszerű színésznőre
Részletek!
Elhunyt Lauren Bacall, a Tükröm, tükröm sztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedden otthonában vesztette életét Lauren Bacall, a negyvenes évek legendás hollywoodi sztárja, Humphrey Bogart özvegye. A 89 éves Bacall halálának oka agyvérzés volt.

A színésznő, akit a magyar nézők többek között a Tükröm, tükröm vagy a Dogville - A menedék című filmekből is ismerhettek, halála napjáig dolgozott, még forgatták a Trouble Is My Business mozit.

Bogart jött, látott, győzött

Alig 18 évesen kapta az első szerepét egy washingtoni színházi produkcióban, 1942-ben. Az előadás megbukott, de a nyúlánk Betty Bacallt felfedezte a kor híres divatguruja, a Harper's Bazaar főszerkesztője, Diana Vreeland.

1943-ban már a magazin címlapján pózolt, itt pedig a kor egyik legnagyobb hollywoodi rendezőjének, Howard Hawksnak a felesége figyelt fel rá. Nancy sürgette férjét, hogy csináljon a lánnyal próbafelvételeket a Gazdagok és szegényekhez.

Hawks Hollywoodba hívta meghallgatásra, majd aláíratott vele egy hét éves szerződést heti 100 dollárért, és elkezdte igazgatni Bacall filmes karrierjét.

Hawks kérésére cserélte le a keresztnevét Laurenre. Nancy Hawks is a szárnyai alá vette, hatására divatosan kezdett el öltözködni, és elsajátította az elegancia, a jó modor és a jó ízlés íratlan szabályait. A hangját is mélyebbre edzették, hogy szexisebb legyen.

A pillantás

Bacall a Szegények és gazdagok próbafelvételén ideges volt. Hogy csillapítsa remegését, az állát a mellkasához nyomta és ferdén felvont szemekkel nézett a kamerába. Ez a nézés később A pillantás néven vált ismertté, és Bacall védjegyévé vált.

A film főszerepére két színész, Cary Grant és Humphrey Bogart is versenyben volt, Bacall az előbbinek drukkolt. A szerepet végül mégis Bogart kapta meg, akivel röpke három hét múlva már össze is jöttek, pedig a színész akkor még Mayo Methot férje volt, valamint 25 évvel idősebb Bacallnál.

Bogart egy este felkereste a lakókocsijában, megcsókolta, és a zsebéből előhúzott gyufásskatulyára felírta a számát. Bogarttal nemcsak az életben találtak egymásra, de a vásznon is remekül passzoltak, így később még több filmben játszottak szerelmespárt, például a Hosszú álomban, a Sötét átjáróban és a Key Largóban.

Gyermekeivel

Egy fiuk, Stephen és egy lányuk, Leslie született. Bogart gyakran nevezte feleségét Babynek, még olyankor is, amikor mások társaságában beszélt róla. Az Afrika királynője forgatása alatt Bogart és Bacall jó barátságot kötött Bogart filmbéli partnerével, Katharine Hepburnnel és Spencer Tracyvel.

Röviddel Bogart halála után Frank Sinatrával kezdett szerelmi viszonyt. Egy, a TCM-nek adott interjúban azt nyilatkozta, hogy ő maga vetett véget a kapcsolatnak. Habár az életrajzában azt írja, hogy Sinatra szakított vele hirtelen, mert dühös lett, hogy a sajtó arról kezdett el írni, megkéri Bacall kezét.

Bacall és barátja, Irving Paul Lazar a hírhedt hollywoodi pletykarovatot vezető Louella Parsonshoz mentek kiteregetni a szennyest. Ezután Sinatra megszakított minden kapcsolatot Bacall-lal, és Las Vegasba ment.

Bacall 1961-ben hozzáment a színész Jason Robardshoz, akitől egy fia született, Sam, belőle később szintén színész lett. 1969-ben vált el második férjétől, a válás fő okát a férfi alkoholizmusa jelentette.

Ezt is szeretjük