85 évét büszkén vállalja a ma is vonzó színésznő
Hollywood fénykorának legendás sztárja számos kolléganőjével ellentétben képes volt méltósággal megöregedni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lauren Bacall Hollywood fénykorának egyik leghíresebb színésznője, aki olyan, ma már klasszikusnak számító alkotásokban tűnt fel, mint a Hogyan fogjunk milliomost?, A hosszú álom, a Sötét átjáró vagy a Key Largo.


A jelenleg is aktív Bacall néhány napja ünnepelte 85. születésnapját. A róla készült fotókat látva pedig örömmel konstatálhatjuk, hogy az egykori bombázó kora ellenére nem szabatta szét arcát, ehelyett büszkén vállalja ráncait.

Bacallt több mint fél évszázados pályafutása során mindössze egyetlen alkalommal - és meglehetősen későn - jelölték Oscar-díjra, méghozzá az 1996-os Tükröm, tükröm című romantikus komédia női mellékszerepéért. Ám az arany szobrot abban az évben Juliette Binoche kapta Az angol betegért.

Különleges életműdíjat kap idén

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia azonban igazán megtisztelő ajándékkal kedveskedett a színésznőnek - Gordon Willis operatőr és Roger Corman rendező-producer mellett különleges életműdíjjal tüntetik ki novemberben.

Humphrey Bogart és Jason Robards egykori feleségét az ezredforduló óta olyan mozikban láthattuk, mint a Dogville, a Manderlay, a Születés, A kísérő vagy a Drámai pillanatok.

Nem véletlen, hogy a világhírű sztár nem szívesen vállal szerepeket tömegfilmekben. Hollywoodról alkotott véleményét nem is rejtette véka alá:

- Manapság minden a pénzről szól. Nem a minőségen van a hangsúly, és már nem írnak szerepeket nőknek.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amikor először tűntem fel a moziban, a nők vitték a hátukon a filmeket – nyilatkozta Bacall, aki unokája kedvéért megnézte az Alkonyatot, ám saját bevallása szerint szintén nem nyerte el tetszését.

Ezt is szeretjük