Meghalt Jockey! Legyőzte a rák a legendás Larry Hagmant
Torokrákban elhunyt Larry Hagman, a legendás Dallas sorozat gátlástalan Jockey Ewingja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a legendás Dallas sorozatban alakította a gátlástalan Jockey Ewingot.

A színész péntek délután halt meg egy dallasi kórházban családja körében, a rosszindulatú torokrákja okozta szövődmények következtében.

Májátültetése is volt

Hagmannak a 90-es években májrákja is volt, valamint májzsugorodásban szenvedett, ami az évtizedekig tartó masszív alkoholizmusa miatt alakult ki nála. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét el kellett távolítani.

Magyarországon csak nemrégiben kezdték vetíteni a Dallas folytatását, melyben visszatért Jockey Ewing is.

A családja azt nyilatkozta, rajongásig szerette ezt a szerepet, így örömjáték volt számára újra az olajmágnás bőrébe bújni.

Halálakor filmbeli családja is az ágyánál volt, Linda Grey és Patrick Duffy közel 35 évig volt Larry Hagman barátja, így természetesen lesújtotta őket a színész elvesztése.

Azt hitte, meggyógyul

Hagman még 2011-ben jelentette be, hogy torokrákja van, ám akkor még úgy tűnt, hogy idejében felfedezték, így még a gyógyítható stádiumban kapták el.

A színész azt mondta, hogy a Dallas forgatására megkap minden kezelést és tökéletes egészségi állapotban áll majd a kamerák elé.

- Jockey Ewingként mindent túléltem - lelőttek, ármánykodtak ellenem és mindenki utált. Nehogy már éppen a rák kottyanjon meg nekem. Ez a fajtája a daganatos megbetegedésnek igenis gyógyítható, szeretném, ha ezt mindenki az emlékezetébe vésné - nyilatkozta akkoriban.

Megindultak a Twitteren a részvétnyilvánító bejegyzések is. Elsők között beszélt barátja és kollégája haláláról a sorozat Cliff Barnesát alakító Ken Kercheval.

- Egy barát, egy nagyon régi partner... a másik felem... Nyugodj békében, Larry Hagman! A lelked örökké élni fog - írta.

Ezt is szeretjük